Nieuwe trend: Verpersoonlijkte vakantiekaarten - Postzegelblog

Nieuwe trend: Verpersoonlijkte vakantiekaarten

2

berlijnkaartHet is volop vakantieperiode. Tijd voor de vakantiekaartjes! Maar worden er nog wel echte vakantiekaarten gestuurd? Volgens de cijfers van TNT Post wel. De vakantiekaart blijft gewoon populair. De stroom begint weer volop op gang te komen. Maar naast de traditionele kaartjes hebben we nu ook te maken met een nieuwe trend. Namelijk de ‘verpersoonlijkte vakantiekaarten’.

A6-formaat, karton, maar dan voorzien van kleurige foto’s en ‘groeten uit ….’ Dat is het traditionele kaartje. Nu de vakantieperiode in volle gang is, is ook de stroom vakantiekaarten gestart. In de zomerperiode worden er wekelijks een paar miljoen ansichtkaarten verstuurd. „Gemiddeld ontvangt een Nederlander vijf vakantiekaarten per jaar”, zegt een woordvoerster van TNT Post. Bijna 50% van de Nederlanders vindt de ansichtkaart nog altijd de leukste manier om te horen hoe het met een familielid of kennis gaat op de vakantiebestemming. „Hoewel mensen ook veel sms’en en mailen, blijft de kaart het hoogst gewaardeerd.”

De vakantiekaarten komen op twee verschillende manieren het land binnen. Kaarten uit Europa komen veelal over de weg en belanden in het sorteercentrum in Rotterdam. Kaarten die met het vliegtuig naar Nederland komen, komen uiteraard op Schiphol binnen.

franse-brievenbus

In principe kan een kaart binnen een dag van de vakantiebestemming bij de geadresseerde zijn. Voorwaarde is hiervoor wel dat de brievenbus, waar je je kaart in doet, elke dag wordt geleegd. In kleine dorpjes worden echter niet alle postbussen iedere dag geleegd met als gevolg dat het kaartje dan een stuk langer onderweg is.  Een kaart uit Amerika kan dan sneller op de deurmat liggen dan een kaart uit Frankrijk.

De laatste jaren is er volgens TNT Post ook sprake van een nieuwe trend: die van verpersoonlijkte vakantiekaarten. Veel mensen hebben een laptop bij zich op vakantie. Hiermee kunnen ze hun vakantiefoto via bijvoorbeeld ‘De Kaartenservice‘ of ‘Greetz’ op een kaart zetten en die vervolgens via de normale weg versturen. TNT Post weet niet om welke aantallen het hier gaat omdat deze kaarten via de binnenlandse post worden verstuurd.

franse-postzegelOok ik maak gebruik van deze mogelijkheid. Wat is er leuker dan om oma te laten zien hoe de kleinkinderen in het buitenland het naar hun zin hebben. Er zit wel een groot nadeel aan deze manier van kaarten versturen…. de prachtige buitenlandse postzegel ontbreekt!

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (2) Schrijf een reactie

  • toon op 28 juli 2009 om 09:33

    dat mensen graag een kaartje ontvangen is wellicht ook de verklaring voor het succes van Postcrossing.

  • paul op 28 juli 2009 om 20:17

    Ik stuur tijdens mijn vakantie gewoon kaarten van de lokale kaartenwinkel, en frankeer met een postzegel van het land waar ik op vakantie ben.
    Het is erg makkelijk, je bent snel klaar met kaarten kopen en zegeltjes plakken. Het meeste werk is nog een passende, originele tekst links op het lege vlak te schrijven. Maar dat doe ik op een terras, het nuttige en het aangename worden dan verenigd.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)