Nu de hoogste tijd voor een reeks Werelderfgoed - Postzegelblog

Nu de hoogste tijd voor een reeks Werelderfgoed

24

waddenzee-werelderfgoedNa jaren lobbyen is een deel van de Waddenzee (van Den Helder tot en met het Duitse eiland Sylt, met een kustlijn van 400 kilometer) op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO geplaatst, waar inmiddels ongeveer 900 monumenten en natuurgebieden op staan. Hiermee telt de Werelderfgoedlijst zeven sites in Nederland en één site op de Nederlandse Antillen, te weten: Schokland, de Stelling van Amsterdam, Kinderdijk, Woudagemaal, De Beemster, Rietveld Schröderhuis, De Waddenzee en Willemstad.

Wordt het dan nu ook geen tijd – ik heb dat de laatste jaren al enkele keren gesuggereerd – om eindelijk ook op Nederlandse zegels/velletjes het Nederlandse Werelderfgoed in beeld te brengen? Tenslotte komt al jarenlang elk haarzelf respecterende postadministratie met Werelderfgoed-zegels. Denk bij voorbeeld alleen al aan België, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Duitsland en Zweden. *).

Als er nu eens een einde wordt gemaakt aan de reeks Mooi Nederland (wat ik hoop) dan kan er vanaf 2010, naast de reeks Grenzeloos-Nederland-enz., best een reeks Nederlands Werelderfgoed worden gecreëerd. Zeker, de Molens van Kinderdijk hebben in 1932 al op een van de vier ANVV-zegels gestaan en het Waddengebied in 1982 al op twee zegels, maar wat dan nog? Het is nu qua voorbereiding nog niet te laat om in 2010 een Werelderfgoedreeks te starten.

luthergedenkstatten-eisleben-wittenberg-postmarke

*) Op 7 mei gaf Duitsland (een joint issue met de Verenigde Naties) een werelderfgoedzegel uit (145 c., Luthergedenkstätten in Eisleben en Wittenberg) en Oostenrijk kwam 12 juni met een Weltkulturerbemarke (100 c.) waarop de historische Altstadt van Graz (oplage 500.000 zegels).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.