Alderney en Guernsey: vogels, bloemen en Europa - Postzegelblog

Alderney en Guernsey: vogels, bloemen en Europa

1

wader-birds-alderneyAlderney/Bailiwick of Guernsey heeft (28 mei) de vierde set Resident Birds in omloop gebracht en deel vier is gewijd aan waadvogels. Over zes zegels vliegen: steenloper/Arenaria interpres (36p), wulp/Numenius arquata (43p), scholekster/Haematopus ostralegus (51p), watersnip/Gallinago gallinago (54p), bonte strandloper/Calidris alpine (56p) en bonte bekplevier/Charadrius hiaticula (77). Er werd ook een prestigeboekje uitgegeven.

birds-alderney

Guernsey presenteerde (ook 28 mei) de tweede set Wild Flora; negen lage waarden en één hoge. De volgende planten staan in volle bloei: driekantig look/Allium triquetrum (1p), groot kaasjeskruid/Malva sylvestris (2p), stengelloze sleutelbloem/Primula vulgaris (3p), ijle moerasorchis/Anacamptis laxiflora (4p), echt duizendguldenkruid/Centaurium erythraea (5p), gele hoornpapaver/Glaucium flavum (6p), zeekool/Crambe maritime (7p), wilde boshyacint/Hyacinthoides non-scripta (8p), zeewinde/Calystegia soldanella (9p) en gele klaproos/Papaver rhoeas (3 pond).

flowers-guernsey

Tot slot zes Europa-zegels/astronomie, waarmee tevens het 400-jarig bestaan van de telescoop wordt herdacht. Op de zegels in waarden van 36p, 43p, 51p, 54p, 56p en 77p, o.a. een zonne-eruptie, een zonsverduistering, Jupiter en een astroïde.

astronomy-guernsey

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Alderney VogelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.