G8 in L’Aquila onderstreept met zegel - Postzegelblog

G8 in L’Aquila onderstreept met zegel

0

G8De organisatie van de G8-top die de komende dagen in Italië wordt gehouden wekt grote ergernis. De regering van Silvio Berlusconi zou er een grote puinhoop van maken volgens de Britse krant The Guardian. Ze zou de verplichte ledenbijdrage niet hebben afgedragen, ze zou te veel aan het handje van de VS lopen en er is zelfs overwogen, volgens de krant, om Italië uit de G8 plus Rusland te gooien.

De slimme vos Berlusconi, die zich overigens nergens iets van schijnt aan te trekken, Merkel bruuskeert, heeft het zelfs zo gespeeld om de G8-top in L’Aquila te laten houden, de stad die in april door een zware aardbeving werd getroffen.

Handig: hoewel de wereld kan zien dat er in drie maanden in de stad nog niets is herbouwd hoopt hij nu dat de rijke landen bijdragen storten. Ik verdenk Berlusconi, die in de mediawereld vele touwtjes in handen heeft, er zelfs van dat hij achter de uitgave zit van de G8-zegel van € 0,65, die de dag dat de G8 begon (8 juli) is verschenen.

Om in Italië te blijven: op 6 juni verscheen ter gelegenheid van het 100 jaar Le Moto Gilera (1909-2009) een € 0,60-zegel met een oude motorfiets;

motorfiets-italie-postzegel

= 150 jaar geleden, 1 januari 1859, verschenen de eerste francobolli di Sicilia. Op 18 juni werd dat herdacht met een € 0,60-zegel waarop de eerste Siciliaanse zegel met een stempel; thema: zegel op zegel;

stempel-zegel-op-zegel

= in de sportreeks werd 20 juni een velletje met een € 0,60-zegel gewijd naar aanleiding van de Coppo del Mondo di Baseball;

baseball-italie-stamp

= de 400e sterfdag van San Giovanni Leonardi (1541-1609) werd herdacht met een € 0,60-zegel;

san-giovanni-leonardi

= in de jaarlijkse reeks gewijd aan de nationale voetbalkampioen, in dit geval Calcio, verscheen 25 juni een € 0,60-zegel waarop een speler van Calcio in actie is.

kampioen-voetballen-italie-postzegel

= tot slot werd 2 juli een zegel (€ 0,60) uitgegeven om Venetië te promoten, op de zegel Venetië bij avond met een silhouet van de SMS, Saint Mark’s Square.

venetie-postzegel-italie

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch VoetbalNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.