De mooiste Australische postzegels - Postzegelblog

De mooiste Australische postzegels

1

australian-stampsWat is de mooiste Australische postzegel? Dat vroeg de Australische Post aan de inwoners van Australië. Er kon gekozen worden uit 150 postzegels die  het Australische cultuur en erfgoed, grote evenementen en overige belangrijke momenten sinds de eerste postzegels die werden uitgegeven in New South Wales in 1850. De Kangoeroe met kaart uit 1913 – 1938 won!

De Top 5:

1. £ 2 Kangoeroe en Kaart (1913-38)
2. 5s Opening van de Sydney Harbour Bridge (1932)
3. 2 ½ d Vrede en Victory (1946)
4. 8 ½ d Gwoya Jungarai, “One Pound Jimmy ‘(1950)
5. 6d Kookaburra (1914).

gekozen-postzegels

De £ 2 Kangoeroe met kaart werd oorspronkelijk uitgegeven in 1913 als onderdeel van de eerste uniforme uitgifte van postzegels van het Gemenebest van Australië. Het veroorzaakte veel tumult, omdat hier voor het eerst niet het portret van de regerende Britse monarch op stond.

Op de 2e plek staat de 5e Opening van de Sydney Harbour Bridge in 1932. De “Five Bob Bridge”, zoals de postzegel ook wel bekend is, is al lang een ongrijpbaar item voor generaties van verzamelaars. De postzegel is bijzonder fraai omdat er de nadruk wordt gelegd op de omvang van de brug.  Dit wordt nog versterkt door de kleine afbeelding van de RMS Orford, één van de passagiersschepen die tussen Australië en Engeland voer, die net onder de brug vaart.

Op de 3e plaats, de 2 ½ d ;Peace & Victory’ uitgegeven in 1946. Uitgerust met een zeven-puntige ster en krans, de ster van de Australische staten en territoria. Deze werd uitgegeven aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Op de 4e en 5e plaats respectievelijk de 8 ½ d Gwoya Jungarai, ook wel bekend als “One Pound Jimmy”, uitgegeven in 1950 en de 6d Kookaburra uitgegeven in 1914. Deze laatste was onderdeel van een nieuwe serie die ontworpen werd ter vervanging van de kangoeroe- en kaartpostzegels.

Bron: Australische Post

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
AustraliëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (1)

 • Jan Tjallema op 12 december 2011 om 23:55

  Goedenavond,

  Ik heb van een oom uit Australie een serie postzegels gekregen, verpakt in cellofaan, die heet: The first Australians Australian Bicentennial Collection. Hij is compleet met een boek.
  Kunt U me daar iets meer over vertellen.
  Alvast bedankt.

  met vriendelijke groet

  Jan Tjallema

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)