Het Waddengebied is op de Werelderfgoedlijst terecht gekomen! - Postzegelblog

Het Waddengebied is op de Werelderfgoedlijst terecht gekomen!

2

Op vrijdag 26 juni 2009 heeft het Waddengebied van Nederland en Duitsland de status van werelderfgoed ontvangen. Het Waddenzeegebied is daarmee op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Het initiatief daartoe is uitgegaan van minister Gerda Verburg (Natuur) en haar Duitse collega Sigmar Gabriel.

nvph-1269


Denemarken, dat ook tot het Waddengebied behoort, heeft de aanvraag niet mee ondersteund. Daardoor hoort het Deense gedeelte niet bij dit beschermde natuurgebied.

werelderfgoed-wadden
In 2003 is het Nederlandse Wad geografisch mét enkele ‘bewoners’ als kleine mantelmeeuw, wulp, zeehond, zilvermeeuw met strandkrab op twee postzegelvelletjes (nvph 2170/71) met daarop in het totaal acht postzegels postaal opgevoerd.

Nederlands-wad-2003-postzegelvelletje
Nederlands-wad-2003-postzegelvelletje2a
Over de andere Nederlandse objecten op de Werelderfgoedlijst heb ik u op het Postzegelblog in woord en beeld op 5 oktober 2008 en op 4 en 7 januari 2009 nader geïnformeerd. Bijgaande drie artikels zijn eenvoudig op te roepen door onder de hoofdterm ‘archief’ de desbetreffende maanden aan te klikken.

Mij ontbreekt op dit moment de tijd en de kennis of Duitsland en Denemarken ook aandacht hebben besteed aan het natuurgebied van de Wadden. Misschien heeft zelfs Nederland in een eerder stadium al oog gehad voor de Waddenzee op postzegels. Ik ben benieuwd naar uw reacties.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Bate Hylkema schrijft vanaf 1980 artikelen over filatelie en woont in het Friese Beetsterzwaag.

Tags bij dit artikel

Reacties (2) Schrijf een reactie

  • dolores op 3 juli 2009 om 18:35

    Dat er nog maar veel postzegels uitgebracht mogen worden van het Waddengebied. En wordt het niet zo onderdehand tijd voor een moderne zegel van het molengebied bij Kinderdijk?

  • toon op 3 juli 2009 om 20:33

    ook mijn idee, meer postzegels van ons werelderfgoed!

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)