Belgisch koningspaar viert gouden huwelijksfeest - Postzegelblog

Belgisch koningspaar viert gouden huwelijksfeest

1

Koningspaar-belgie-postzegelOpnieuw is er iets bijzonders te vieren in het Belgisch koningshuis. Werd in 2007 koningin Paola 70 jaar, vierde vorig jaar koningin Fabiola haar 80e verjaardag, op 2 juli wordt in België het gouden huwelijksfeest gevierd van koning Albert II en koningin Paola.

Prins Albert en prinses Paola Ruffo de Calabria ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens een receptie van de Belgische ambassade in Rome, georganiseerd naar aanleiding van de verkiezing van de nieuwe paus Johannes XXIII. De vonk slaat meteen over. Een jaar lang zien ze elkaar in het geheim totdat 12 april 1959 de verloving officieel wordt aangekondigd. Op 2 juli 1959 geven ze elkaar het ja-woord. Ze krijgen drie kinderen. Op 15 april 1960 wordt prins Filip geboren, twee jaar later prinses Astrid en weer een jaar later prins Laurant.

Koningspaar-belgie-postzegelvelletje

In België verscheen 29 juni een velletje getiteld Noces d’Or/Gouden Bruiloft, waarin een zegel in het binnenland 3-tarief (€ 1,77). Op de zegel het gouden bruidspaar en op het velletje alle zeventien kinderen, schoondochters, schoonzoon en kleinkinderen. NB. Voor volgend jaar 15 april staat een zegel op het programma ter gelegenheid van de 50e verjaardag van prins Filip.

De Japanse Yoko Tsuno met haar amandelvormige ogen van de Belgische schrijver en striptekenaar Roger Leloup (* 1933) staat dit jaar op de Belgische Jeugdfilateliezegel in het binnenlandse 1-tarief (€ 0,59) die 29 juni verscheen. De zegel zit ook in een geïllustreerd velletje van tien. NB. Op de Jeugdfilateliezegel van volgend jaar (22 februari) zal de wereldberoemde stripfiguur Largo Winch optreden.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
België KoningshuizenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel