Ze stoppen van alles in postzegels: Graniet en meteoriet - Postzegelblog

Ze stoppen van alles in postzegels: Graniet en meteoriet

0

granietblokZoals u weet viert de St. Paul’s Kathedraal in Londen dit jaar de 300e verjaardag. De kerk wordt ook grondig gerestaureerd. Ongetwijfeld weet u ook dat het graniet, dat vooral gebruikt is voor de trappen bij de ingang, van het eiland Guernsey kwam. Om dit kenbaar te maken gaven ze op dit Kanaaleiland onlangs een serie postzegels uit met afbeeldingen van de jarige kathedraal. Onder het plaatje van de St. Paul staat de waarde van de postzegel, gedrukt in een ondergrond van graniet.

graniet

Regelmatig komen er op onze aarde meteorieten uit de ruimte neer. In Oostenrijk, waar ze van experimenteren houden, slepen ze van zo’n meteoorsteen poeder af en dat verwerkten ze in de drukinkt van een postzegel. De rest van de meteoriet, een brokstuk van 19 kilo is te zien in het Weens Natuurhistorisch Museum. In de lichtbaan van de vallende ster kun je het meteorietpoeder voelen. Het bestaat uit het mineraal olivijn en is niet schadelijk voor de gezondheid. De Oostenrijkers duiden het geheel aan als Post uit een andere Wereld.

vallende_ster

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Groot Brittannië OostenrijkNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Daan Koelewijn was erelid van KNBF en NVPV en lid van de NVPV afdeling Boskoop. Janneke Mens is zijn kleindochter.

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)