Michael Jackson, King of Pop overleden - Postzegelblog

Michael Jackson, King of Pop overleden

10

michael jackson_stampMichael Jackson, de King of Pop is overleden. Een hartstilstand werd hem fataal op 50 jarige leeftijd. De eerste geruchten hoorde ik gisteravond om 23.30 uur, binnen het uur was het vervolgens een feit. Het vergankelijke van het leven werd  hiermee opnieuw bewezen. Deze bijzondere zanger heeft veel voor de wereld betekend. Of dat ook in filatelistisch opzicht zo was, daar was ik wel nieuwsgierig naar.

In Nederland is het jarenlang het beleid geweest om levende mensen, behalve leden van het Koningshuis, niet op een postzegel te zetten. De eerste keer dat hier van af werd geweken was in 1996 met Willem Drees voor zijn 100e verjaardag. De heer Drees overleed 2 jaar later. Al snel volgde een tennispostzegel ter ere van 100 jaar KNLTB met hierop Krajicek. Omdat Krajicek symbool stond voor de KNLTB vond TNT Post het gerechtvaardigd hiervan af te wijken.

De King of Pop heeft in Nederland nog geen postzegel gekregen. Wel kreeg Elvis Presley in 2006 een postzegel. Dit was als gevolg van een postzegelverkiezing waarbij Elvis 22,81 procent van de 25.000 stemmen kreeg. Het toeval wil dat Michael Jackson 18 maanden getrouwd is geweest met Lisa Marie Presley, de dochter van Elvis.

Waar is Michael Jackson dan wel vereeuwigd op een postzegel?

UN Space

Op de British Virgin Islands waren reeds een paar 100 velletjes gedrukt toen de persen stop werden gezet. Dit naar aanleiding van de uitkomst van een discussie dat er inderdaad ook hier, alleen leden van het Koningshuis op ene postzegel afgebeeld mochten worden. Hierboven twee postzegels die officieel dus niet zijn uitgegeven.

Het ontwerp werd wel uitgegeven in St. Vincent.

1 Michael Jackson St. Vincent 1985

2 Michael Jackson St. Vincent 1985

3 Michael Jackson St. Vincent 1985

4 Michael Jackson St. Vincent 1985

Guiné – Bissau gaf in 2007 4 postzegels uit. Voor deze postzegels zijn 8 verschillende afbeeldingen gebruikt. Links onder de afbeelding die vandaag diverse keren op de televisie voorbij kwam. Een uitgemergelde, bleke Jackson.

5 Michael Jackson Guinea Bissau 2007

De Republiek Centraal Afrika gaf al in 1995 een postzegel uit. Hier betreft het een prachtige tekening van Michael Jackson.

6 Michael Jackson Cetrafricane 1995

Als laatste vonden we nog een postzegel uit Tanzania. Het uitgiftejaar is onbekend. Michael Jackson staat hier als Famous Black Entertainer op.

7 Michael Jackson Tanzania

En de Jewish Republic heeft ook een prachtige postzegel uitgegeven van Jackson in zijn Moonwalk-pak.

Michael Jackson - jewish republic

Michael Jackson is overleden. Op diverse postzegels had hij al een plekje verworven. Dat zullen er nu alleen maar meer worden.

Met dank aan Jacqueline voor de zoektocht naar de postzegels.Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (10) Schrijf een reactie

 • dolores op 26 juni 2009 om 17:04

  Toon is er op zijn blog ook al mee bezig zie ik.

  http://stampkids.punt.nl/?r=1&id=471518

  Zijn perfectionisme lijkt hem fataal te zijn geworden.

 • dolores op 26 juni 2009 om 18:18

  En meneer Don Schilling heeft ook een interessante site gemaakt:

  http://stampcollectingroundup.blogspot.com/2009/06/michael-jackson-on-stamps.html

 • willem hogendoorn op 26 juni 2009 om 22:04

  Dat Krajicek de eerste levende Nederlander was, die niet tot het Koningshuis behoort, op een postzegel staat afgebeeld, klopt niet.
  In 1986 stond Willem Drees (vadertje Drees) op een postzgel (NVPH 1358) omdat hij 100 werd. Hij overleed 2 jaar later, namelijk op 14 mei 1988

 • Lia Vieveen van Postzegelblog op 26 juni 2009 om 23:36

  @ Willem, je hebt helemaal gelijk! Ik ga het aanpassen in het artikel. Dank je wel voor je correctie.

 • Lars op 27 juni 2009 om 00:12

  De postzegels van Guine-Bissau zijn te vergelijken met de zegels van de Arabische staten uit de jaren 67-72. Uitgegeven door een agentschap (lees: boeven) met toestemming van de PTT van Guine-Bissau (ook boeven). Ze worden wel uitgeleverd en gecatalogiseerd, omdat de groothandels en handelaren hier geld mee kunnen verdienen. Maar in Guine-Bissau zullen ze nooit komen.
  De ‘zegel’ van de ‘Jewish Republic’ is 100% plakplaatje. Deze republiek bestaat wel en valt onder de Russische Federatie. De mensen die daar wonen gebruiken gewoon Russische zegels.
  Helaas weet 99% van de verzamelaars dit allemaal niet.

  Verder een mooi eerbetoon, Lia!

 • Lia op 27 juni 2009 om 08:07

  @ Lars, dank voor je aanvulling! Weer wat wijzer en tenslotte nooit te oud om te leren.

 • MJcollector op 2 juli 2009 om 00:48

  Hoi,

  heeft iemand enig idee wat die postzegels waard zouden zijn? ik heb er een aantal! het gaat dan om de sint vincent collectie

 • Lars op 2 juli 2009 om 03:40

  Ze zijn helaas voor u maar een paar euro waard, maar nu kunnen ze op een veilingsite meer opbrengen. Dan moet je wel snel zijn, want straks is de ‘hype’ weer voorbij.
  Zelf heb ik ze ook in mijn verzameling, zowel de 1e als de 2e druk.
  Toen deze zegels destijds uitkwamen waren ze heel snel uitverkocht, daarom kwam er een 2e druk.
  De verschillen tussen deze 2 drukken zijn erg groot: andere tanding, ander lettertype en de kwaliteit van de foto’s is bij de 2e druk slechter.
  Naast de bovenstaande serie van 8 zegels zijn er ook 4 blokken met elk 2×2 zegels.
  Totaal 1e + 2e druk is dus 2 series van 8 zegels en 2 maal 4 blokken!

 • deedee op 2 juli 2009 om 14:25

  hallo,

  ik heb overigens nog een zegeltje van MJ. Ik weet niet wanneer dat deze is uitgegeven, maar dat dat in Duitsland was. Deze zaten vroeger weleens bij een tijdschrift, Bravo. Heb er ook enkele van Whitney Houston.

 • iris andriessen op 28 september 2010 om 22:13

  hallo die postzegels van Michael Jackson (st vincent) die heb ik ook thuis, in een mapje. Lang geleden gekocht toen ik nog erge fan was van Michael Jackson. Ik wil ze graag verkopen maar wil weten of ze nog wat waard zijn…. Ik heb ze ooit gekocht voor 37 GULDEN 50.
  Weet iemand dit?
  Groetjes Iris

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)