Chocolade of toch postzegels? - Postzegelblog

Chocolade of toch postzegels?

6

postzegel_chocoladeHet ziet er uit als echte chocolade… maar het zijn toch écht postzegels. Frankrijk heeft deze postzegels op 25 mei 2009 uitgegeven. Chocolade wordt gemaakt met behulp van cacaobonen, de zaden van de cacaoboon. De cacaosmaak ontstaat na fermentatie en roosteren. Behalve dat chocolade je in een goede stemming kan brengen is het ook gebruikt als valuta, voedsel van de goden en natuurlijk gewoon als heerlijk snoepgoed.

De afbeelding van de chocolade in een geopend folietje ziet er erg realistisch uit. Samen met de schijnbaar heerlijke chocoladegeur zou je er toch echt een hap van willen nemen. Op de blokjes chocolade, ofwel de postzegels zijn 10 verschillende afbeeldingen te zien. Chocoladebonen, een chocoladereep, maar bijvoorbeeld ook Bayonne, de chocoladestad. Zouden de postzegels op één of andere wijze gesponsord zijn?

postzegels_chocolade_frankrijk

Nu zijn geurpostzegels niet nieuw meer. Denk bijvoorbeeld aan de DE-postzegels met een koffiegeur. Toch heb ik geen andere postzegels met chocoladegeur kunnen ontdekken. Of zijn ze er wel?

Interesse in deze postzegels? Je kan ze bestellen via de Franse Post.

timbres-choco-suisses

Het velletje van Zwitserland uit 2001. Wanneer je erover wrijft ruik je de geur van chocolade. Jacqueline bedankt voor de aanvulling.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
FrankrijkNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (6) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)