Groot-Brittannië opnieuw bijzonder met Mythical Creatures - Postzegelblog

Groot-Brittannië opnieuw bijzonder met Mythical Creatures

4

mythical-creatures_kabouterOntwerpers in Groot-Brittannië weten er altijd iets bijzonders van te maken. Zelden worden er dan ook zegels uitgegeven met voor de hand liggende motieven. Ook van de serie Mythical Creatures, die 16 juni verscheen (een onderwerp dat past bij Groot-Brittannië, waar de geheimzinnigheid nog altijd door bossen en velden sluipt) is weer iets bijzonders gemaakt. We zien een draak en een eenhoorn (op 1st-zegels), een reus en een dwerg (op 62p-zegels) en een zeemermin en een elf (op 90p-zegels).

Het is niet voor het eerst dat Mythycal Creatures op Britse en Countryzegels staan. Zeker al 25 keer. In 1913 zelfs al voor het eerst.

mythical-creatures

Op hoge waarden van de George V-serie staat een zeepaardje. Verder o.a. een draak op de 1 pondzegel uitgegeven ter gelegenheid van het Postal Union Congres in 1929, een eenhoorn op de 2s6d-George VI-zegel en 5s-zegel in 1939 en tot besluit op de zegels met de boekomslagen van de Harry-Potterzegels in 2007.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Groot BrittanniëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.