Ze stoppen van alles in postzegels: Wrakhout en rotspoeder - Postzegelblog

Ze stoppen van alles in postzegels: Wrakhout en rotspoeder

2

gibraltar_wrakhout2In Gibraltar verzinnen van alles om postzegelverzamelaars te verrassen. In 2005 gaven ze een heel burgerlijke serie uit over de Slag bij Trafalgar. Het gaat dan uiteraard over Nelson en oorlogsschepen. Bijgeleverd wordt een blokje. Truttiger kan het eigenlijk niet. Het geniale zit in de hier getoonde zegel. Op de zeebodem voor de kust van Gibraltar liggen veel scheepswrakken. Duikers hebben wat hout van deze scheepstesten mee naar boven genomen en … de postzegelmakers hebben deze splinters in de getoonde postzegel verwerkt.

gibraltar_wrakhout

Al eerder in 2002 haalden ze daar in Gibraltar een ander grapje uit. Wereldberoemd is de zogenoemde Rots van Gibraltar. De drukinkt van de rotsen op deze postzegels werd vermengd met tot poeder vermalen stukken van the Rock of Gibraltar. Je kunt het zo niet zien, maar je moet het voelen met je vingertoppen.

gibraltar_rotspoeder

Auteur: Daan Koelewijn
Afbeeldingen: Janneke Mens

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Daan Koelewijn was erelid van KNBF en NVPV en lid van de NVPV afdeling Boskoop. Janneke Mens is zijn kleindochter.

Reacties (2) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)