Hermitage postzegelboekje: kunstwerken op postzegels - Postzegelblog

Hermitage postzegelboekje: kunstwerken op postzegels

10

hermitage_amsterdamVandaag wordt de Hermitage Amsterdam officieel geopend door Koningin Beatrix en de Russische president Medvedev. TNT Post geeft in samenwerking met de BankGiro Loterij om die reden een nieuw postzegelboekje uit. Op de postzegels staan kunstwerken afgebeeld uit de collectie van het Staatsmuseum Hermitage Sint-Petersburg.

Het postzegelboekje Hermitage Amsterdam is tot stand gekomen door een samenwerking tussen TNT Post en de BankGiro Loterij. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: met de helft van de inleg van de deelnemers (ruim 58 miljoen in 2008) steunt zij cultureel erfgoed in Nederland, zoals molens en musea. Nieuwe deelnemers van de BankGiro Loterij ontvangen per besteld lot één postzegelboekje gratis.

hermitage_postzegelboekje

Voorzijde Postzegelboekje Hermitage Amsterdam

De Hermitage Amsterdam is de belangrijkste dependance van de gelijknamige Hermitage in het Russische Sint-Petersburg. De Hermitage Amsterdam is met steun van de BankGiro Loterij tot stand gekomen: de loterij gaf het startkapitaal voor de realisatie van het museum en is daarmee founder van de Hermitage Amsterdam.

Video over de inrichting van de Hermitage Amsterdam

De Hermitage Amsterdam opent op zaterdag 20 juni om 10.00 uur ’s morgens in het geheel verbouwde en gerenoveerde Amstelhof haar deuren voor het publiek. Het 17de-eeuwse ‘landmark’ aan de Amstel veranderde tussen juni 2007 en juni 2009 van een verpleeghuis in een spectaculair multifunctioneel museum met tentoonstellingszalen, café-restaurant, winkels, studiecentrum, auditorium en Hermitage voor Kinderen.

hermitage0hermitage2hermitage3
De negen postzegels uit het Postzegelboekje Hermitage

Het postzegelboekje Hermitage Amsterdam bevat negen postzegels van € 0,44 en verschijnt in een beperkte oplage. De geldigheid van de postzegels voor de frankering is onbepaald. Het is verkrijgbaar via de BankGiro Loterij als welkomstgeschenk voor nieuwe deelnemers, zie hiervoor Postzegelboekjehermitage.nl. Het boekje is hier te bekijken: Postzegelboekje Hermitage (pdf).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (10) Schrijf een reactie

 • JHA op 20 juni 2009 om 09:41

  Dit is nu eens een “verzamelaarsvriendelijke” emissie. Door middel van een koppelverkoop met de Bankgiro-loterij kan het boekje “gratis” worden verkregen. Jammer voor de verzamelaar, die alleen het boekje wil hebben, maar die geen enkele interessse heeft in een loterij. Het is in feite een grote belazederitus. De verzamelaar wordt gedwongen mee te doen met iets wat hem (of haar) geen snars interesseert. Het is te hopen, dat de “Koninklijke” TNT-Post dit soort koppelstreken in de toekomst niet meer uithaalt.

 • Lars op 20 juni 2009 om 13:57

  Ik hoop dat TNT-post zowiezo die “persoonlijke” streken niet meer uithaalt!

 • dolores op 20 juni 2009 om 15:09

  Even checken of er afbeeldingen bijstaan waarop geen copyright meer is omdat de kunstenaar al meer dan 70 jaar geleden overleden is, en dan gewoon zelf maken. Jammer genoeg wel voor het dubbele van de prijs, maar geen loterij erbij! Ook even bewerken die afbeeldingen, en iets minder donker en somber maken, zo fantastisch zijn ze namelijk nu ook weer niet.

 • Ton op 20 juni 2009 om 16:48

  gegeven moment graven ze der eigen graf kwantiteit verliest het uit eindelijk altijd van de kwaliteit en dat is het toch over en uit

 • Albert Haan op 20 juni 2009 om 23:33

  Het is moeilijk, om aan de centjes van anderen te komen.

 • dolores op 21 juni 2009 om 14:03

  @Albert, van de centjes van anderen hoor je ook af te blijven. ;-) Maar dit leent zich toch wel voor een compositie van bijvoorbeeld meerdere van deze werken op 1 zegel? (hoef je niet 9 velletjes te laten maken).

  @Lia, kan je in de poll niet eens verwerken: mogelijkheden voor doorlopers op pp, of 2 afbeeldingen op 1 velletje?

 • paul op 21 juni 2009 om 23:58

  Ik ben vannacht naar de openingstentoonstelling geweest. Er was alleen dit eerste weekend een doorlopende marathonopening. Heel bijzonder, gezellig druk met mensen in het museum, om 3 uur ’s nachts nog een glas wijn in het restaurant gedronken, en om half vijf naar huis, letterlijk bij het krieken van de dag.
  Niet alleen Kunst op een klein stukje getand papier gezien (het boekje is uiteraard ook te koop in de museumwinkel), maar ook Kunst in het echt gezien.
  Het museumgebouw is fantastisch, zeer modern en in mijn eerste indrukken doordacht opgezet.
  De tentoonstelling laat prachtige objecten zien, maar er staan ook dingen die ík aardslelijk vind. Zo staan er vazen zo uitbundig van goud(-kleur) voorzien, volledig over de top. Misschien in de voorvorige eeuw voorwerp van goede smaak, nu niet meer.
  Maar het grootste deel van de tentoonstelling is ruimschoots de moeite waard: schilderijen, kleding, sieraden, boeken etc etc.

 • Kees Verhulst op 10 juli 2009 om 17:42

  In feite is dit het goedkoopste persoonlijke postzegelboekje dat TNT Post heeft uitgegeven. Het kost namelijk maar 8 euro in plaats van 9,95. Tevens maak je kans op geldprijzen, want je moet minimaal 1 keer meedoen met de bankgiroloterij. Ik heb neregens kunnen vinden in de voorwaarden van de loterij dat je vaker mee moet doen dan 1 keer.

 • JHA op 11 juli 2009 om 08:08

  De boekjes zijn, aan de achterzijde voorzien van een sticker, verkrijgbaar bij de museumwinkel van de Hermitage aan de Amstel te Amsterdam voor € 9,95.
  De tekst van de vierkante sticker luidt:

  POSTZEGELMAPJE
  2201003544908 / 44906
  7 / /0609
  % 9,95
  Toch weer een, extra, verzamelwaardige variant?

 • Theo op 10 oktober 2009 om 15:04

  Wat een afschuwelijke uitgave.
  Alleen ben ik blij dat ik de Nederlandse postzegels niet meer verzamel.
  TNT bedankt voor het kapot maken van een leuke hobby!

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)