Schloss Vaduz en veel natuur in Liechtenstein - Postzegelblog

Schloss Vaduz en veel natuur in Liechtenstein

8

liechtenstein_vaduz1Voor Liechtenstein zijn postzegels een aardige bron van inkomsten. Het zij zo. Daar staat tegenover dat het ministaatje (nog) altijd garant staat voor mooie zegels. Daar zijn 8 juni (op de tweede emissiedag van dit jaar) weer tien aan toegevoegd. Om te beginnen aandacht voor de eerste twee zegels van een minireeks gewijd aan Slot Vaduz: Schloss in den vier Jahreszeiten-1.

Op een zegel van 130 rp. het slot in het voorjaar en op een 180 rp-zegel het slot in de zomer. In 2010 wordt deze ’reeks’ met herfst en winter voortgezet. Er zijn ook twee briefkaarten uitgegeven.liechtenstein_vaduz

Verder acht fraaie natuurzegels. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Liechtensteiner Alpenverein (LAV) worden foto’s afgebeeld van bergtoppen waarop een kruis staat: Gipfelkreuz Kuegrat, 2123 meter hoog (100 rp). Gipfelkreuz Langspitz, 2006 m (130 rp), Gipfelkreuz Rappastein, 2222 m (220 rp) en Gipfelkreuz Jahn-Turm und Wolan, 2026 m (240 rp).

kruizen_liechtenstein

En op de andere vier natuurzegels (Der Wald und seine Leistungen) wordt gelegenheid geboden om de bossen in te trekken waaraan Liechtenstein zo rijk is (in vergelijking met andere Europese landen is Liechtenstein het bosrijkst, 43 procent). De zegels hebben waarden van 0,85, 1,00, 1,40 en 1,60 Zwfr. Zoals gebruikelijk komt van alle tien zegels een maximumkaart uit.

bos_liechtenstein

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
LiechtensteinNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.