Tweede stap op weg naar Antverpia 2010 - Postzegelblog

Tweede stap op weg naar Antverpia 2010

0

14 Antverpia_artistiek NEW vVolgend jaar wordt van 9 tot 14 april in Antwerpen het Europees Kampioenschap Filatelie gehouden, Antverpia 2010. De Belgische Post heeft in de aanloop naar dit kampioenschap op 11 mei de tweede stap gezet met de uitgifte van een velletje met vijf zegels in het binnenland 1-tarief (€ 0,59). Titel van het velletje (prijs € 5,50) Artistiek Antwerpen.

De bovenzijde van het velletje wordt in beslag genomen door een beeld van Antwerpen; op de zegels: schilderkunst, o.a. Vlaams dorp van Luc Tuymans; beeldhouwkunst, Middelheim en Orbino van Luc Deleu; theater, Bourla en toneelvoorstelling van het Toneelhuis; film, De Roma en Hollywood aan de Schelde van Robbe De Hert; literatuur, standbeeld, beeldhouwer Wilfried Pas en manuscript van Kaas van Willem Elsschot. NB. Het eerste velletje Antverpia verscheen vorig jaar14 april.

14 Antverpia_artistiek NEW v

Enkele landen hebben inmiddels geboorte- of sterfdag herdacht van Felix Mendelssohn-Bartholdy en Joseph Haydn. België heeft zich 11 mei bij deze herdenkingen aangesloten met de uitgifte van een velletje met vijf zegels in het buitenland 1-tarief (€ 0,90) met als titel Componisten-Compositeurs. In totaal worden met het velletje vijf componisten herdacht, v.l.n.r. Henry Purcell (1659-1695), Georg Friedrich Händel (1685-1759), Joseph Haydn (1732-1809), Felix Mendelssohn-Bartoldy (1809-1847) en Clara Schumann (1819-1896).componisten_belgie

Tot slot werd 11 mei een boekje met tien zelfklevende zegels in het binnenland 1-tarief uitgegeven met als titel Vakantie in Vlaanderen en Wallonië. Op de zegels twee motieven: een mannelijke fotograaf staat op de onderste rij zegels en op de bovenste, maar dan zijn kop, een vrouwelijke fotograaf.

fotograferen_belgie_20091

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
BelgiëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.