Oudste Flugmesse bestaat honderd jaar - Postzegelblog

Oudste Flugmesse bestaat honderd jaar

0

luftschiffahrt_ausstellung_deutchland_postzegelDe ILA, de Internationale Luft- und Raumfahrtausstellung, opende honderd jaar geleden, in 1909, voor het eerst in Frankfurt/Main haar poorten. Daarmee is het de oudste Flugmesse van de wereld. Van 1912 tot 1928 fascineerde de ILA de bezoekers in Berlijn. In de volgende tientallen jaren werd de tentoonstelling in Frankfurt gehouden, en in Hannover. Na 64 jaar keerde ze in 1992 terug naar Berlijn/Brandenburg. Sindsdien wordt ze om de twee jaar in het zuidelijke deel van de luchthaven Berlin-Schönefeld gehouden.

In 2008 trok de ILA 240.000 bezoekers. In verband met deze jubileumtentoonstelling wordt de volgende ILA in 2010 al weer georganiseerd. Ter gelegenheid van 100 jaar ILA verschijnt 4 juni in Duitsland een 55c-zegel waarop de eerste affiche.

luftschiffahrt_ausstellung_deutchland_postzegelvelletje

Dit is niet het hele 4-juniprogramma. Opnieuw verschijnt een velletje in de reeks Deutsche National- und Naturparks (de eerste verscheen in 1996). Het is gewijd aan het Nationalpark Eifel, dat 65 km ten zuidwesten van Keulen ligt. In het velletje in gele, bruine en groene tinten een zegel van 220 cent.

nationalpark_eifel

Tweeduizend jaar geleden vond een van de belangrijkste gebeurtenissen plaats in de oude geschiedenis van Europa: de Varusschlacht, de Slag in het Teutenburger Wald. Keizer Augustus gaf ’stadhouder’ Varus de opdracht heel Garmanien aan het Romeinse rijk toe te voegen. Maar in het jaar 9 liep Varus met zijn drie legioenen (12.000 tot 18.000 soldaten) in een nederlaag en de Germanen brachten de Romeinen een verpletterende nederlaag toe. 2000 Jahre Verausschlacht wordt door Duitsland herdacht met een 55c-zegel waarop een masker, de Germaanse aanvoerder Arminius en een zegevierende Germaan.

2000-jahre-varusschlacht

Tot slot wordt met een 85c-zegel de arts en dichter Heinrich Hoffmann (1809-1894) herdacht die met zijn kinderboekenklassieker Struwwelpeter wereldberoemd werd.

heinrich_hoffmann

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
DuitslandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel