XIII Spelen voor kleine landen - Postzegelblog

XIII Spelen voor kleine landen

0

spelen_kleine_landen_cyprus_postzegel_34cHet is voor kleine landen altijd moeilijk om bij grote internationale sportevenementen een medaille in de wacht te slepen. Denk aan Olympische Spelen, of Gemenebestspelen. En als er dan eens een medaille wordt gewonnen staat het hele landje op zijn kop.

Sinds 1985 hebben de kleintjes daar iets op gevonden: Spelen voor kleine staatjes. Er mogen alleen Europese staatjes aan deelnemen die een populatie hebben van minder dan 1 miljoen en die een Nationaal Olympisch Comité hebben dat wordt erkend door het IOC, the International Olympic Committtee.

De acht staatjes die momenteel aan deze criteria voldoen zijn Andorra, Cyprus, IJsland, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Malta en San Marino. Cyprus is deze keer het gastland en van 1 tot 6 juni worden de XIII Games of the Small of Europe in Lefkosia (Nicosia) gehouden. Aan deze mini Olympics nemen ongeveer 900 atleten deel in 11 disciplines, o.a. atletiek, gymnastiek, schieten, beach vollybal en zeilen.

spelen_kleine_landen_cyprus_postzegel2spelen_kleine_landen_cyprus_postzegel3

Enkele staatjes (o.a. Malta en natuurlijk Cyprus) wijden een deze Spelen één of meer zegels.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Cyprus Liechtenstein Malta MonacoNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.