Nieuw postzegelboekje bij afscheid hoofdredacteur filatelie - Postzegelblog

Nieuw postzegelboekje bij afscheid hoofdredacteur filatelie

10

Per 1 augustus stopt Aad Knikman als hoofdredacteur van het Maandblad Filatelie. Na bijna 25 jaar vindt hij het welletjes geweest. Zijn hand was in positieve zin merkbaar tijdens de voorbije jaren: veel interessante en doorwrochte artikelen, overzichtelijke rubrieken, verzorgde lay-out, duidelijke afbeeldingen, aantrekkelijke kleuren….alles was tot in de puntjes verzorgd.

Tijdens een informele bijeenkomst van alle medewerkers van Filatelie – op vrijdag 29 mei in het Automaten Kabinet te Weesp – werd Aad Knikman op feestelijke wijze uitgezwaaid. Bij die gelegenheid werd hij verrast met een bijzondere filatelistische attentie.

Zichtbaar beduusd, en met enig ongeloof, nam hij nummer 3 uit de reeks postzegelboekjes met persoonlijke zegels in ontvangst. Het is een nieuwe serie boekjes, gestart op 1 december 2008 met twee boekjes ter gelegenheid van de  35e verjaardag van postzegelvereniging Postaumaat.

nl-pq3_aad_knikman

Kenmerkend voor deze boekjes is dat zij, in tegenstelling tot de prestigeboekjes,  te koop zijn voor de nominale waarde van de zegels. ‘Acht voor Aad’ kost dus achtmaal 44c. Op door Joh. Enschedé met ‘Nederland’ en ’44 eurocent’ bedrukte zegels in velletjes van tien plaatste drukkerij Lijnco te Groningen de afbeelding. Rekafa Special Products te Venlo drukte en sneed de kaftjes, waarna de velletjes in de kaftjes werden geplakt. Het onderste zegelpaar en de marges links en rechts werden verwijderd en het velletje werd met de bovenrand in het kaftje geplakt. Op precies dezelfde wijze kwamen ook de Postaumaatboekjes tot stand.

Het boekje is verkrijgbaar bij de Collect Club van TNT Post te Groningen. De oplage bedraagt 5.000 boekjes. Het artikelnummer is 699142. Prijs € 3.52.

Ik heb eerder voorgesteld voor deze boekjes de aanduiding PQ te gaan gebruiken. Het reeksje bestaat dan inmiddels uit de volgende postzegelboekjes:

PQ1     01-12-2008, 8 voor Postaumaat, blauwe kaft
PQ2     01-12-2008, 8 voor Postaumaat, rode kaft
PQ3     29-05-2009, 8 voor Aad.

Door Walter de Rooij, lid van de Vereniging Postaumaat

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (10) Schrijf een reactie

 • Albert Haan op 1 juni 2009 om 11:34

  Aad geniet ervan, sinds 3 maanden doe ik dat nu ook, Ik heb me geen moment verveelt. En het mooie is niets moet meer, alles mag.
  We zien ons nog wel, groetjes

 • willem hogendoorn op 2 juni 2009 om 22:19

  Filatelie-Aad nu als filatelistische attractie :). In ieder geval verdient hij het. 2 vragen aan Walter: Wie wordt zijn opvolger?? en wat wordt er met het onderste zegelpaar gedaan, dat van het velletje van 10 wordt afgescheurd?

 • Walter de Rooij op 4 juni 2009 om 17:06

  Antwoord aan Willem:
  Opvolger van Aad is er nog niet. Heeft allemaal veel voeten in de aarde, terwijl de tijd dringt. Toch maar afwachten welke – voorlopige – oplossing men kiest.
  Die twee zegels. Ik krijg ze niet. Neem maar van me aan dat ze vernietigd worden.

 • Wil Verbeek op 4 juni 2009 om 22:45

  Het lijkt me leuk om ze dit keer wel tegen postprijs te kunnen bestellen,

  Per vandaag (4 juni 2009 22:44 hr) is op bestelnummer 699142 onderstaand resultaat te zien:

  http://collectclub.tntpost.nl/pages/search/s2/searchresultproducts.aspx

  Het dreigt dus weer (zoals bij de eerste 2 PQ boekjes) tegen opslagen verkrijgbaar te worden.

  Naast de term woekerpolis kun je dan ook de term woekerboekje introduceren (afkorting WB).

 • Walter de Rooij op 5 juni 2009 om 15:01

  Antwoord aan Wil Verbeek

  U loopt wel hard van stapel! Voorlopig zijn deze boekjes royaal verkrijgbaar bij de Collect Club. Het kan wel zijn dat ze nog niet op de website te vinden zijn. Dan kan het altijd telefonisch.
  Het is de bedoeling dat op 6 juni (morgen dus) de nieuwe Collect verschijnt. Daar staat het nieuwe boekje in, is mij verzekerd.
  Dus, heer Verbeek, niet wanhopen. Alles komt goed. En hopelijk vergeet u dan uw afkorting WB zeer snel.
  Overigens, Postaumaat levert het boekje ook tegen nominaal uit aan haar leden. Zie onder ‘Nieuws – actueel’ op http://www.postaumaat.nl

 • Ad op 10 juni 2009 om 17:45

  Ik heb gisteren de boekjes telefonisch besteld en ben perfect geholpen. Als op deze manier voorkomen wordt dat een opkoper er met alle boekjes vandoor gaat dan vind ik dat prima. Het is mij altijd een raadsel gebleven wie er PQ1 en PQ2 heeft ingeslagen: die waren al verdwenen voordat ik de Collect had gezien.

 • Lia Vieveen van Postzegelblog op 10 juni 2009 om 18:49

  @ Ad, gisteren vernam ik van TNT Post dat de oplage van de eerste 2 boekjes laag was. En om te voorkomen dat dit nu weer zou gebeuren, de oplage nu hoger is.

  Vandaar dat ze nu niet zomaar verdwenen zijn!

 • paul op 11 juni 2009 om 11:22

  De oplage van de zgn. Postaumaat-boekjes is volgens de website van Postaumaat 2500 stuks met de rode kaft en 2500 met de blauwe kaft. Dat is samen ook 5000 boekjes.

 • Jan Prygoda op 11 juni 2009 om 12:18

  @Paul
  Maar daar wilde men er van ieder 1 hebben. Het zijn twee verschillende boekjes. Dus toch oplage 2500.

 • Walter de Rooij op 11 juni 2009 om 14:12

  Antwoord aan Ad

  De Postaumaatboekjes zijn niet opgekocht door een of ander. Door het jubileum van Postaumaat was er uit die hoek een overweldigende belangstelling. Vooral ook omdat de leden in hun Bulletin volop informatie kregen. Er werd door hen dan ook ‘en masse’ besteld. Dat Bulletin kwam, meen ik, enkele dagen eerder dan de Collect, terwijl het in dat blad een kleine melding betrof, zodat velen het te laat zagen.
  Voeg daarbij de kleine oplage (tweemaal 2500) en het feit dat er een behoorlijke uitval was door beschadigingen e.d. en de supersnelle (uit)verkoop is wel verklaard.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)