Jersey breidt twee reeksen uit: treinen en postgeschiedenis - Postzegelblog

Jersey breidt twee reeksen uit: treinen en postgeschiedenis

0

jersey_trein_postzegelJersey heeft voor vier thema-/motiefverzamelaars zegels in de aanbieding: treinen, sport, posterijen en koningshuizen. Op 6 mei werd de derde set Railways in roulatie gebracht, zes zegels en een velletje.

Over de zegels rijden vijf loks en één wagen: 0-4-2T Mount Orgueil (37p), 2-4-0T Corbière (42p), 0-4-2T Carteret (45p), de Railcar Pioneer (55p), 2-4-0T La Moye (61p) en 2-4-0T St Brelades (80p). Op het velletje (3 pond) staat een trein op een stationnetje getrokken door de lok Corbière, die ook over de 42p-zegel rijdt. De eerste treinenset werd in 1973 uitgegeven, de tweede in 1985.

jersey_railway_postzegel

De Jersey Surfboard Club viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan en de Jersey Post markeert dit sportjubileum 2 juni met een miniatuurvelletje waarin een zegel van 3 pond. Surf-planning werd in 1922 geïntroduceerd door de Jerseyman Nigel Oxeden, die het idee meebracht uit Afrika. Op de zegel zeven planken die tegen een muur staan, op de velrand een foto uit 1950 waarop surfers in actie zijn. (NB. Het nieuwe Inspecteur Lenley-mysterie ’In wankel evenwicht’ van Elizabeth George speelt in de surfwereld van Cornwall).

surfing_jersey_stamp_postzegel

Voor 21 juni staat Postal History III-Post Office Buildings, deel III, gepland, een velletje met een zegel van 3 pond. Het velletje geeft een beeld van het postkantoor in Broad Street/St. Helier dat op 21 juni 1909 zijn deuren opende. Op de zegel het postkantoor met een rij wachtenden voor de deur.

posthistory_jersey_stamps

Tot slot wordt 1 juli het feit herdacht dat veertig jaar geleden – 1 juli 1969 – de inhuldiging wordt herdacht van prins Charles (in 1958 werd hem de titel Prince of Wales toegekend) als troonopvolger. Op een zegel van 3 pond de Prince of Wales geknield voor zijn moeder, koningin Elizabeth II. Op de velrand Caernarfon Castle waar de ceremonie plaats had.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Jersey SpoorwegenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.