Bathmen maakt postzegel met vogelverschrikker erop - Postzegelblog

Bathmen maakt postzegel met vogelverschrikker erop

4

schiw_vogelverschrikker_postzegelBathmen stond op Hemelvaartsdag in het teken van de schiw. Wat een schiw is? Een schiw is dialect voor vogelverschrikker. Reden om speciaal voor deze dag een persoonlijke postzegel te maken met een vogelverschrikker erop. Vroeger was een vogelverschrikker een belangrijk hulpmiddel voor de boer om het gewas te beschermen.

Er waren vogelverschrikkers in vele soorten en maten omdat ze meestal werden gemaakt van oude kleren en stokken. Een schiw is een traditioneel element in het landschap.

postzegels-schiwHet jaar 2009 is uitgeroepen tot het jaar van de traditie. Bathmen wil op een oorspronkelijke wijze deelnemen aan dit jaar van de traditie en voor korte tijd een grote variëteit aan skiwen in het landschap terug laten komen. Afgelopen Hemelvaartsdag was dat zover.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (4) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)