Slovenië: 60 jaar Raad van Europa - Postzegelblog

Slovenië: 60 jaar Raad van Europa

1

60year_council_of_europe_postzegelEuropa-verzamelaars moeten dit jaar flink aan de bak. Niet alleen de traditionele en jaarlijkse Europazegels/astronomie zijn maandenlang aan de orde, maar er verschijnen ook nog in tal van landen zegels ter gelegenheid van de 7e verkiezingen voor leden van het Europees Parlement. Daar heeft Slovenië 8 mei nog eens een 0,45 €-zegel aan toegevoegd waarmee het 60-jarig bestaan van de Raad van Europa (1949) wordt herdacht.

De Raad van Europa is de oudste politieke organisatie van Europa, waarbij 47 landen zijn aangesloten. Tevens memoreert Slovenië met deze zegel het feit dat het het roer heeft overgenomen van het Committee of Ministers of the Council of Europe.

60year_council_of_europe_stamp

De postzegel heeft een oplage van 120.000 stuks.

NB. Aangezien de Raad 47 leden telt zal dit waarschijnlijk niet de enige zegel zijn die aan dit jubileum zal worden gewijd.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
SloveniëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.