Geef ’3 generaties koninginnen’ nog eens uit, maar dan als 44 cent-zegel - Postzegelblog

Geef ’3 generaties koninginnen’ nog eens uit, maar dan als 44 cent-zegel

7

De 100e geboortedag van prinses Juliana is 28 april postaal gevierd met de uitgifte van een mooi, sober, maar duur velletje (€ 7,00 – voor aangetekende brieven) met als titel ’3 generaties koninginnen’: koningin Wilhelmina, koningin Juliana en koningin Beatrix (oplage 320.000 velletjes).

Over het mooie wil ik het niet hebben; dat is al gebeurd. Wel over het dure, want er moet € 7,00 voor worden neergeteld. Echte liefhebbers, denk aan verzamelaars met als thema Koninklijk huis, en filatelisten die hun verzameling compleet willen houden, zullen dit velletje echt wel kopen. Maar ik vraag me af, waarom deze uitgave zo exclusief moet zijn, want aan velen zal dit velletje op deze manier namelijk voorbijgaan. Waarom niet gewoon een zegel van 44 cent uitgegeven, zodat deze binnen het bereik komt van een breder publiek.

Ik zou TNT Post dan ook willen voorstellen alléén de zegel nog eens uit te geven, maar dan in een waarde van 44 cent. Toegegeven, je bent dan nog wel verplicht een velletje van tien te kopen à raison van € 4,40, maar je hebt dan toch tien zegels om brieven/kaarten mee te frankeren in plaats van een velletje met één zegel van € 7,00, die waarschijnlijk nooit gebruikt zal worden. Ik zie ten minste weinig mensen een aangetekend stuk met zo’n velletje frankeren.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
KoningshuizenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel