België laat Werelderfgoed niet links liggen - Postzegelblog

België laat Werelderfgoed niet links liggen

2

belgie_wereld_erfgoed_postzegel_2009België loopt al enkele jaren ver vooruit op Nederland wat betreft het postaal in beeld brengen van het cultureel erfgoed dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. TNT Post heeft op dat punt nog niets gepresteerd, ondanks aandringen van verschillende zijden om nu eindelijk iets te doen aan het verbeelden van bij voorbeeld de Molens van Kinderdijk, de Stellingen van Amsterdam, Schokland, of de Beemster.

Ik  zou in dit verband dan ook willen zeggen: maak een einde aan de velletjes Mooi Nederland, waarbij de ontwerpers van de sets 2009 zijn verdronken in het aantal onderwerpen dat zich aandient, en kom met een paar sets gewijd aan het Nederlandse Werelderfgoed.

België (de emissies van deVerenigde Naties en Duitsland komen hier binnenkort aan de orde) gaf echter in 2000 en 2001 al twee series uit die gewijd zijn aan de Vlaamse Begijnhoven, de Grote Markt in Brussel, de liften van het Centrumkanaal en de Belforten.

belgie_wereld_erfgoed_2009

Op 6 april verscheen weer een velletje: vijf zegels in het buitenlandse 1-tarief (€ 1,05) met vijf Belgische monumenten die op de Werelderfgoedlijst staan. Dat zijn v.l.n.r. de neolitische vuursteenmijnen in Spiennes, Onze-Lieve Vrouwekathedraal in Doornik, het Plantin-Moretusmuseum in Antwerpen dat in de 16e eeuw een belangrijke rol speelde in het Europese humanisme, het historisch centrum van Brugge en de grote herenhuizen/Victor Horta in Brussel.

houtsnip_belgie_andre_buzin

NB. De al jaren lopende permanente Vogelserie (van ontwerper André Buzin) werd 6 april uitgebreid met een zegel van € 0,27 waarop een houtsnip.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
België



Nieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.