Audrey Hepburn-postzegel voor 60.000 euro - Postzegelblog

Audrey Hepburn-postzegel voor 60.000 euro

4

audrey_hepburn_stamp3Opnieuw een zeldzame postzegel die onder de hamer ging in Essen dit weekend. Het betrof een zeldzame herdenkingszegel met een afbeelding van actrice Audrey Hepburn. Deze bracht gisteren 60.000 euro op. De postzegel is nooit uitgegeven en geldt als waardevolste naoorlogse Duitse postzegel, aldus veilinghuis Felzmann.

De veiling startte met een openingsbod van 30.000 euro. Geïnteresseerde kopers boden flink tegen elkaar op, maar een anonieme telefonische bieder ging er met het stukje papier vandoor.

De zoon van de actrice protesteerde destijds tegen het uitbrengen van de zegel, met daarop de rokende actrice, waardoor de zegel nooit is uitgebracht. Tot nu toe was het bestaan van slechts vijf zegels bekend. De verkoper vond de zegel toevallig in een via internet aangeschafte verzameling postzegels van in totaal 12 kilo. Hij was wel tevreden met de opbrengst en begint met een weekje vakantie vieren in Tunesië.

audrey_hepburn_stamp

De postzegel is ontworpen in 2001. Een ander exemplaar bracht ooit al € 169.000 op.

Bron: ANP en Fok.nl

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
DuitslandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (4) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)