Naast flora ook fauna in Jersey - Postzegelblog

Naast flora ook fauna in Jersey

0

dieren_jersey_2009_postzegels_gorillaJersey heeft achtereenvolgens op 10 maart en 1 april een fauna- en floraset in omloop gebracht. De eerste set toont bedreigde dieren en herdenkt tevens het 50-jarig bestaan van de Durrell Wildlife Conservation Trust (Gerald Durrell, 1925-1995, hij richtte tevens de Jersey Zoo op).

Op de zegels komen de volgende dieren in beeld: grote kaaiman, Cyclura lewisi (35p), reuzen springende rat, Hypogoemys antimena (39p), reuzen springende kikker, Leptodactylus fallax (43p), reuzenkikker, Pteropus livingstonii (52p), Livingstone’s vleermuis, Tremarctos ornatus (58p) en gorilla, Gorilla g. gorilla (76p).

dieren_jersey_2009_postzegels

Op 1 april verscheen de vierde en laatste serie seizoenbloemen. Op de laatste serie lentebloeiers: krokus&blauw druifje, Crocus&Mascari armeniacum (35p), narcis, Narcissus (39), anemoon, Anemone coronaria (43p), tulpen, Tulips  (52p), hyacinten, Hyacinthus (58p) en polyanthus&primula, Polyanthus&Primula (76).

bloemen Jersey

bloemen Jersey

De bloemenreeks werd op 23 oktober 1998 ingezet, deel II verscheen 10 november 2003 en deel III 25 juli 2007.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
JerseyNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.