Kroatië viert toetreding NAVO met postzegel - Postzegelblog

Kroatië viert toetreding NAVO met postzegel

0

kroatie_nato_2009_postzegelOp 1 april zijn Kroatië en Albanië officieel als nieuwe leden tot de NAVO toegetreden. Daarmee telt de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie, die op 3 en 4 april op een top in Straatsburg haar 60-jarig bestaan vierde, 28 leden. Kroatië heeft de toetreding als NAVO-lid op 4 april onderstreept met de uitgifte van een 8,00 Hrk-zegel, waarop een gesegmenteerde digitale landkaart van Kroatië en het NAVO-embleem (oplage 100.000). De zegel zit ook in velletjes van 9 stuks.

Preserve the Polar Regions

Kroatië heeft zich 27 maart geschaard in de rij van landen die meedoet aan de omnibus Preserve the Polar Regions and the Glaciers. Ook hier een velletje met twee zegels met twee 5,00 Hrk-zegels: op de ene een fel schijnende zon,

protection_polars_kroatie_postzegel

op de andere het logo van deze omnibus. In totaal zijn 30.000 velletjes aangemaakt.

protection_polars_kroatie_postzegel2

Paaspostzegel

Een van de landen die ieder jaar met een paaszegel komen is Kroatië. Op 30 maart werd een 3,50 Hrk.-zegel uitgebracht (oplage 200.000). Op de zegel een symbolische voorstelling van paasikonen met o.a. pisanica, beschilderde eieren.

easter_stamp_kroatie_2009

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Kroatië PolenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.