Duitsland - Daimler ontwikkelde eerste verbrandingsmotor - Postzegelblog

Duitsland – Daimler ontwikkelde eerste verbrandingsmotor

0

In 1885 ontwikkelde Gottlieb Daimler (1834-1900) samen met zijn partner, de constructeur Wilhelm Maybach, een kleine verbrandingsmotor. Het was de aanzet voor de massale motorisering van vervoermiddelen. Het jaar daarop werden de eerste motorfiets, de eerste vierwielige auto en de eerste motorboot van de wereld gepresenteerd. In 1990 werd de Daimler Motoren Gesellschaft (DMG) gesticht.

175_jaar_daimler_postzegelvelletjeAanvankelijk kregen de auto’s de merknaam Daimler, vanaf 1902 werden alle modellen geproduceerd onder de naam Mercedes; na de fusie in 1926 tussen Daimer en Benz werden de auto’s verkocht onder de merknaam Mercedes-Benz. Duitsland heeft de 175e geboortedag van Gottlieb Daimler 12 maart herdacht met de uitgifte van een 170 c-zegel waarop een ’Stahlradwagen’ uit 1889.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel