Je postzegelverzameling kan veel geld waard zijn - Postzegelblog

Je postzegelverzameling kan veel geld waard zijn

0

euroHet zal je maar gebeuren. Je verkoopt je verzameling, of de verzameling van een familielid, en bent in één keer al je geldzorgen kwijt. Verzamelen doe je niet voor het geld, dat zei Willem Hogendoorn deze week nog. Daar ben ik het helemaal mee eens. Verzamelen doe je vanuit een bepaalde passie. Toch leverde een veiling van waardevolle postzegels afgelopen week in China veel geld op.

In Midden-China, in Lyoyang, leverder een veiling van kostbare postzegels ruim 690.000 euro op. Dit meldde het Chinese Staatpersbureau Xinhua. In totaal gingen zondag 875 postzegels onder de hamer. Daarvan werden er 725 ook daadwerkelijk verkocht. De veiling was onderdeel van de World Stamp Exhibition 2009 in de centraal gelegen Chinese provincie Henan. Het was met ruim 3200 kaders één van de grootste tentoonstellingen in de geschiedenis.

china_stamp_exhibition_2009

Een bijzonder velletje wat in 100 stuks onder de hamer ging was de zeer schaarse ‘Wetenschapsstudie van de kindertijd’, een souvenirvel dat uitgegeven werd in 1979. De verzameling bevatte 100 van deze velletjes en deze werden verkocht voor ruim 71.000 euro.

china-1979-souvenir-sheet-study-science-from-childhood-400p

Een simpele rekensom zegt dat de andere 625 zegels ook nog ruim 619.000 euro opleverden. De totale verzameling moet dus toch ook heel bijzonder zijn geweest!

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
China Volksrepubliek China vóór 1949Nieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)