Suske en Wiske op postzegels en in 3D-film - Postzegelblog

Suske en Wiske op postzegels en in 3D-film

2

10_bobette_pce_carnet_09Meer dan zestig jaar geleden klopte Willy Vandersteen aan de deur van de directeur van het dagblad De Nieuwe Standaard om de ruwe schetsen van het verhaal Rikki en Wiske in Chocowakije te tonen. Vandersteen wou twee stripstroken tekenen die als dagelijks vervolgverhaal in de krant zouden verschijnen. Het plan lukte en de abonnees stroomden toe.

In het tweede verhaal Het eiland Amoras werd Rikki vervangen door de stoere Suske; Tante Sidonia kreeg een grotere rol en later volgden Lambik en Jerom. Door de uitvindingen van professor Barabas wordt later de lezer meegenomen naar verre landen en een reis in het verleden, of naar de toekomst.

Toen de strip een groter publiek bereikte riep Willy Vandersteen Studio Vandersteen in het leven. Heel wat tekenaars leerden daar het vak. Strip na strip volgden en in deze stripwereld is alles mogelijk.

De reeks Suske en Wiske telt nu meer dan 300 albums en op 17 juni worden weer een aantal bladzijden aan het succesverhaal bijgeschreven. Op die dag gaat de 3D-film De Texasrakkers in première. In de Benelux is dit tot nu toe het grootste 3D-filmproject ooit en dé familiefilm van 2009.
suske_wiske_postzegels_belgie

De Belgische De Post heeft 6 april de toekomstige première van de film gemarkeerd met de uitgifte van een boekje met tien zelfklevende zegels ( 5 x 2 motieven, binnenlands 1-tarief, € 0,59) met van boven naar beneden Suske, Wiske, Jerom, Lambik en Sidonia. (Thema: Strips).

jeugdfilatelie
NB. In de reeks Jeugdfilatelie gewijd aan stripzegels – die sinds 1984 loopt – traden Suske en Wiske in 1987 ook al op.

België schaarde zich 6 april ook in de rij van Europa-uitgiften/astronomie met een velletje waarin een zegel in het buitenland 1-tarief (€ 0,90); op de zegel de aarde, de sterrenhemel en telescopen. (Thema: sterrenhemel/astronomie).

09_euro_astronomie_belgie_09

NB. Samen met Groenland gaf België 7 maart in het kader van de uitgiften Bescherm de poolstreken en de gletsjers een souvenirkaart uit. (Thema: Polen).

carte_souvenir_polaire_09

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
BelgiëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.