Finland - Pasen - Postzegelblog

Finland – Pasen

0

Na de start vorig jaar met de eerste Paas-postzegel wordt dit jaar de serie door Finland voortgezet. Het eten op de postzegel is van de 2-sterren kok Hans Välimäki. De gastronomische chef-kok heeft speciaal voor Pasen geroosterd lamsvlees, gepureerde aardappelen met knoflook, kulitsha, Pasha en chocolademousse met een chocolade-meringue bereid. Klaus Welp fotografeerde de gerechten.

Hans Välimäki: ‘Pasen is een tijd om even rustiger aan te doen. Het is plezierig als de wereld even stopt voor een moment’ Välimäki vertelt dat het zoete dessert pacha een gerecht is dat oorspronkelijk ter ere van het einde van de vasten was. Het is gemaakt van zuivelproducten die men opsloeg tijdens het vasten: boter, kwark, room en eieren. Kulitsha wordt gebakken met tarwe, het is een soort van Paasbrood. Van oudsher draagt dit brood de Cyrillische letters XB, in Latijns schrift HV, wat staat voor “Hristos voskresye” of “Christus is opgestegen”.

pasen_postzegel_2009_finland

Op hetzelfde moment dat deze postzegel is uitgegeven, geeft Finland ook een postzegel met daarop een roos uit. Päivi Viita ontwierp deze postzegel op basis van een verfijnde close-up foto door Marjukka Vainio.

roos_finland_postzegel_2009

Kenmerken
Uitgiftedatum: 23 maart 2009

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Finland GastronomieNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)