Denemarken - Tweede emissie Deense flora en fauna - Postzegelblog

Denemarken – Tweede emissie Deense flora en fauna

0

Gedurende een paar jaar zullen zegels met als titel ’Denemarkens natuur’ een breed scala aan Deense flora en fauna bieden. Op de zegels zullen zowel algemeen bekende dieren en planten als wel zeldzame soorten aan bod komen. Elk jaar zullen vier series verschijnen, in elk jaargetijde een. Vorig jaar 7 november kwam de eerste uit en de tweede afgelopen 25 maart; de zegels tonen nu dieren- en plantensoorten die leven op of rond de krijtrotsen van het natuurbeschermingsgebied van het eiland Mön.

Op de zegels: hondskruid/Anacamptis pyramidalis (5,00 Dkr.), een slechtvalk/Falco perigrines (5,50 Dkr.),

hondskruid_denemarken_2009_natuur_postzegelslechtvalk_denemarken_2009_natuur_postzegel

een Sint Jansvlindersoort/Mesembrynus purpuralis (8,00 Dkr.) en een tand van de mosasaures die miljoenen jaren geleden op Mön heeft geleefd (17,00 Dkr.).

sintjansvlinder_denemarken_2009_natuur_postzegeltandmosasaurus_denemarken_2009_natuur_postzegel

Tevens verschenen een boekje met tien 5,50 Dkr.-zegels, een minivelletje met de vier zegels

denemarken_2009_natuur

en een velletje met acht 5,50 Dkr.-zegels met in het midden sierveld met een gravure van de kop van de slechtvalk. NB. Op 25 maart verschenen ook twee Europa-zegels/astronomie van 5,50 Dkr. en 8,00 Dkr.

Kenmerken
Uitgiftedatum: 25 maart 2009
Foto’s: Jimmy Lassen/Jens Schou (DKK 5.00), John Larsen (DKK 5.50), Steen Drozd Lund/Tommy Kaae (DKK 8.00), Nils Natorp/GeoCenter Mins Klint (DKK 17.00)
Tekeningen: Martin Mirck
Printtechniek: Offset

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
DenemarkenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.