Groot Brittanië - Britse industriële revolutie - Postzegelblog

Groot Brittanië – Britse industriële revolutie

2

Met acht zegels eerde Groot-Brittannië 17 maart leidende figuren uit de Britse industriële revolutie in de 18e en 19e eeuw. Vier se-tenantparen waarop Matthew Boulton (1728-1809), textielfabrikant en ingenieur; James Watt (1736-1819), uitvinder van de stoommachine (beide 1st),

pioneers-ind-revolutie-postzegels-1Richard Arkwright (1732-1792), textielfabrikant en uitvinder van de spinmachine (Spinning Jenny) en Josiah Wedgwood (1730-1795), stichter van de wereldberoemde ceramiekfirma, The Father of English Potters (beide 50p),

pioneers-ind-revolutie-postzegels-2George Stephenson (1781-1848), spoorwegingenieur en uitvinder van de eerste praktische stoomlocomotief en Henry Maudsley (1835-1918), psychiater en uitvinder van de draaibank (beide 56p)

pioneers-ind-revolutie-postzegels-3en James Brindley (1716-1772), waterbouwkundig ingenieur en John McAdam (1756-1836), wegenbouwer en hij ontwikkelde de macadamweg, de voorloper van de asfaltwegverharding (beide 72p).

pioneers-ind-revolutie-postzegels-4

NB. Wedgwood is enkele weken geleden uitgebreid behandeld.
Nog even een terugblik, om compleet te zijn: op 26 februari verscheen het laatste velletje in de reeks ’Four Countries of the UK’. Dit laatste is gewijd aan Wales en herbergt twee permanente Countryzegels – de Welsh dragon en Red Dragon flag, twee 1st/AF-zegels – en twee 81p-zegels met St. David en de nationale assemblee van Wales in Cardiff.

celebrating_wales_2009_stampsEn tot slot een vooruitblik. Er zijn weinig landen die hun uitgifte zo ver van tevoren bekendmaken, zij het voorlopig, als Groot-Brittannië. In grote lijnen staat het programma voor 2010 al op de rails: januari, British Design; februari, Girlguiding (centenary); ook in februari, The Roal Society (350th anniversary); maart, Battersea Dogs & Cats Home; ook maart, Monarchs: House of Stuwart (Scottish kings); april, Action of Species, Mammels; mei, Stamps of King George V (London 2010); tevens in mei, Great British Railways (London 2010); juni, Children’s Books; augustus, Musicals; september, Britain Alone (commermoration of 1940); oktober, Monarchs: House of Stuwart (James I-VI/Anne) en november, Christmas.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Groot BrittanniëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.