Malta - Paddestoelen - Postzegelblog

Malta – Paddestoelen

0

Paddestoelen hebben op de één of andere manier een natuurlijk schoonheid. Om die reden hebben Malta en Gozo gekozen voor een reeks van vijf zegels.

De reeks is ontworpen door Stephen Mifsud, een toegewijde botanische liefhebber met een bijzondere passie voor lokale soorten. Zijn website, www.MaltaWildPlants.com, is een gedetailleerde database die beschrijft in detail het wild bloeiende planten groeien in Malta met honderden verschillende soorten planten die in de verschillende habitats gedurende de Maltese eilanden.

fungi_paddestoelen_malta_2009_postzegels_1De vijf paddestoelen die die Mifsud koos zijn de Zwavelzwam (Laetiporus sulphureus – € 0,05), Montagnea arenaria (€ 0,12), Kruisdisteloesterzwam – (Pleurotus eryngii € 0,19), Inonotus indicus (€ 0,26), Valse Melkboleet (Suillus collinitus € 1,57).fungi_paddestoelen_malta_2009_postzegels_2

Paddestoelen zijn een groep van organismen en micro-organismen die zijn ingedeeld in hun eigen koninkrijk, het koninkrijk van schimmels, omdat zij noch plant noch dier zijn. Schimmels trekken hun voeding uit rottend organisch materiaal, levende planten en zelfs dieren. Veel spelen een belangrijke rol in de natuurlijke cyclus om voedingsstoffen terug te laten keren naar de bodem. Schimmels worden ook gebruikt voor medische doeleinden, zoals penicilline.

Kenmerken
Uitgiftedatum: 27 Maart 2009
Postzegelwaarden: €0.05 / €0.12 / €0.19 / €0.26 / €1.57
Postzegelformaat: 35.0 mm x 35.0 mm
Design: Stephen Mifsud (www.maltawildplants.com)
Perforatie: 14.28 x 14.28 (Comb.)
Druktechniek: Offset
Drukkerij: Printex Limited
Watermerk: Maltese Crosses

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
MaltaNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)