Isle of Man - Pioenrozen - Postzegelblog

Isle of Man – Pioenrozen

0


Isle of Man geeft 10 april 2009, acht postzegels met pioenrozen uit tegelijk met de deelname aan de 2009 World China Postzegel Tentoonstelling en Peony Festival in Luoyang.

Luoyang is een belangrijk centrum voor de pioenrozencultuur. Elk voorjaar is er een 30 dagen durend festival waarbij alle pioenroosrassen van overzee en van Luoyang zelf de revue passeren.

eiland_man_pioenrozen_2009_postzegelvelletje
De meeste Britse tuinders zijn zich niet bewust van hoe divers de pioenrozen zijn. De bloemen van kruidachtige pioenen kunnen worden rood, roze of wit en elke schaduw tussenin. Er zijn ook hybride pioenrozen met geel, lavendel en oranje bloemen.

De interesse in pioenrozen begint te stijgen aan het einde van de 20e eeuw. Ook zijn er diverse boeken over deze prachtige bloemsoort gepubliceerd.

Kenmerken
Uitgiftedatum: 10 april 2009
Postzegelwaarde: (8 x) 10p

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels



Nieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)