Macedonië - Borstkanker - Postzegelblog

Macedonië – Borstkanker

8

Macedonië gaf op 2 maart 2009 een postzegel voor de strijd tegen borstkanker uit. Op de postzegel is te lezen: ‘Fund the fight – Find the cure’.

bc-stampHet ontwerp is reeds eerder gebruikt in juli 1998 op een Amerikaanse postzegel. De postzegel was op initiatief van Dr Ernie Bodai, MD, een borstkankerspecialist die vele vrouwen met borstkanker behandelde.

De postzegel werd ontworpen door Ethel Kessler, een overlevende van borstkanker in Bethesda, Maryland. De postzegel toont de Romeinse godin, Diana, beschermer van de vrouw in de Romeinse mythologie.
Diana’s arm houdt haar arm in dezelfde positie als een vrouw zou doen tijdens een mammografie. Op de plaats van haar rechter borst staat de tekst ‘Fund the fight – Find the cure’.

Kenmerken
Uitgiftedatu: 2 maart 2009
Design: I.Stevkovski
Postzegelwaarde: 15 denars
Postzegelformaat: 40.2×30.2mm
Perforatie: gecombineerd
Printtechniek: offset
Drukkerij: Skenpoint-Skopje

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Verenigde statenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (8) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)