Faroer - De verloren muzikanten - Postzegelblog

Faroer – De verloren muzikanten

0

William Heinesen was een van de beste Faroër auteurs en tevens ook de meest bekende. Hij werd geboren op 15 januari 1900 in Torshavn, waar hij woonde tot zijn dood op 12 maart 1991. Hij groeide op in het Deense taalgebied van Faro en dus schreef zijn boeken in het Deens. Zoals een criticus, was hij een vurig pleitbezorger van de Faeröer kunst en cultuur naast zijn rol van creatief kunstenaar op het gebied van theater, muziek en schilderkunst.

Heinesen schreef ook de roman ‘De fortabte spillemænd’ (De verloren muzikanten) waarin hij terugkeert naar de tijd vlak voor en na de eeuwwisseling 1900.

faro_verloren_muzikanten_2009_postzegelvelletje
De verloren muzikanten is een muzikale compositie. Het verhaal vindt plaats in een klein stadje dat opvallende gelijkenis vertoont met Torshavn. Humor is nooit ver weg in de roman, zelfs tijdens de donkerste hoofdstukken van de actie. Het verhaal wordt ook gekenmerkt door een mysterieuze sfeer, meestal in verband met bijgeloof, merkwaardige mensen en pakkende beschrijvingen van het weer, enz.

De postzegels geven het verhaal van ‘De verloren muzikanten’ weer.

Kenmerken

Uitgiftedatum: 23 februari 2009
Postzegelwaarde: 8 x 8 DKK
Postzegelformaat: 25,5 x 36,0 mm
Perforatie: 13 gr 2 cm
Druktechniek: Offset

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
FaroerNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)