Nieuw soort (post)zegel ? - Postzegelblog

Nieuw soort (post)zegel ?

7

Meer dan de helft van de brieven die in mijn brievenbus valt is niet beplakt met een postzegel, maar bedrukt met een of andere aanduiding zoals hieronder getoond.

verzenders

Niet alleen de nieuwe postbezorgers zoals Sandd, SelektMail en anderen, maar ook de (zakelijke) klanten van TNT Post gebruiken haast geen postzegels meer.

Op een bijeenkomst afgelopen dinsdag die werd gehouden bij Joh Enschedé in Haarlem met diverse vertegenwoordigers van de NVPH, de KBFV, de filatelistenverenigingen en de schrijvende pers werd nog een korte discussie gevoerd rond de vraag of na de liberalisering van de postmarkt op 1 april 2009 er nog wel postzegels zouden worden gebruikt.

Zeker voor de nieuwkomers op de markt werd het gebruik van postzegels niet verwacht vanwege de extra kosten. Theoretisch mogen die nieuwkomers echter wel degelijk postzegels maken onder voorwaarde dat er niet het woord NEDERLAND op mag staan.

Vandaag, 2 dagen later, kreeg ik, hoogst verbaasd, een brief van de Nationale Postcode Loterij die werd bezorgd door Sandd met daarop wel degelijk een (post)zegel:

sandd1

De zegel bevat inderdaad niet het woord NEDERLAND. Wel de Nederlandse driekleur. De zegel is ontwaard met een stempel (gedrukt?) met de tekst “Amsterdam/Maart/2009”.

Is dit dan toch het begin van een nieuw tijdperk in de filatelie?
Hebt U ook zoiets nieuws ontdekt op het gebied van frankering? Laat het hier weten.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (7) Schrijf een reactie

 • Lia Vieveen van Postzegelblog op 27 maart 2009 om 22:55

  @Toon, ook Sandd is dus overtuigd van de meerwaarde van een postzegel op een poststuk! Ook ik ben benieuwd of er binnenkort nog meer (post)zegels van Sandd of Selekt Mail binnenkort verschijnen.

 • Rein op 27 maart 2009 om 23:51

  @Toon

  Port Betaald stickers zijn nog steeds geen postzegels zelfs niet van een concullega van TNTPost! Aandacht trekkers om er voor te zorgen dat de enveloppe niet linea recta in de prullenmand verdwijnt…..

  @Lia

  duik eens in de materie van de port betaald stickers en plakplaatjes en de definitie van een postzegel. Gebruik hiervoor Oomens Twelve….

 • dolores op 28 maart 2009 om 00:23

  Ja wat moet ik ervan zeggen. Ik bewaar het vaak wel, maar of dat een goed idee is? Ik zie straks door de rommel mijn postzegels niet meer. :-(

 • Albert Haan op 28 maart 2009 om 23:28

  Komt ook zeker in de NVPH catalogus net als de ander Port Betaalt stikkers!?!?!?!?:-)

 • toon op 29 maart 2009 om 18:25

  Albert, daar geloof ik nou net geen snars van. Ja als er nou TNT Post opstaat komt het in de NVPH catalogus, maar de andere soorten ????????
  klik op mijn naam voor meer info, verwarring en vragen.

 • paul op 3 april 2009 om 12:27

  Soms heb ik het idee dat iets in de NVPH catalogus komt, als de NVPH er geld aan kan verdienen.

 • O J Kwats op 3 april 2009 om 12:50

  @Paul, laat ’t idee los, ’t is een pure feit!!!

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)