Aland - Veelzijdige auteurs - Postzegelblog

Aland – Veelzijdige auteurs

0

Aland heeft veel erkende, getalenteerde auteurs. Drie van deze auteurs vinden we terug in een postzegelboekje ontworpen door de kunstenaar Juha Pykäläinen.

In de winter van 2008 werd via een door de posterijen van Aland georganiseerde stemming de derde auteur gekozen. Eerder waren de auteurs Anni Blomqvist en Ulla-Lena Lundberg al gekozen. De meerderheid van de stemmen ging naar Valdemar Nyman.

De kunstenaar Juha Pykäläinen werd gevraagd om de postzegels te ontwerpen. Hij koos voor portretten van de auteurs in combinatie met het thema van de door hen geschreven romans. Zijn inspiratie vond hij in Anni Blomqvists romans over Stormkär’s Maja, de vrouw van een visser, die een zwaar leven leidt op het eiland. De koeien in de weide op de postzegel bij Valdemar Nyman verwijzen naar de gedichten die hij schreef. Op de derde postzegel wordt Ulla-Lena Lundbergs trilogie over de geschiedenis en ontwikkeling van de scheepvaart in Aland, verbeeld door een prachtig schip.

1-auteurs_aland_anniblomqvist_postzegel_2009

3-auteurs_aland_valdemarnyman-postzegel

2-auteurs_aland_ullalenalundberg_postzegel

Het postzegelboekje werd uitgegeven op 21 maart tijdens het jaarlijkse ‘Mariehamn’s Literature Festival’. Tijdens dit festival komen schrijvers en geïnteresseerden in de literatuur uit Aland en de naburige gebieden bijeen. Ieder jaar is er een thema. Het thema voor dit 17e festival is ‘het lichaam’.

Kenmerken
Uitgiftedatum: 21 maart 2009
Designer: Juha Pykäläinen
Waarde: 9 x € 0,80
Grootte van de postzegels: 53, 57 x 24 mm
Grootte van het boekje: 53, 57 x 176 mm
Perforatie: 13 per 2 cm
Papier: 98 g/m²
Druktechniek: 4-kleuren offset
Drukkerijk: Posten Sverige
Oplage: 120.000 boekjes

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Aland Auteurs Boeken ScheepvaartNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Jacqueline van der Pas spaarde in haar jeugd fanatiek postzegels en schrijven is haar passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Comments are closed.