Canada - Rhodondendrons - Postzegelblog

Canada – Rhodondendrons

0

Begin maart is het bloei seizoen bij Canada Post. Prachtige bol-vormige bloemen bloeien op 2 postzegels. De bloemen behoren tot de rododendron en, zoals Danielle Trottier, Manager postzegeldesign en -productie van Canada Post zegt: “Is er een betere manier dan het voorjaar te verwelkomen met deze bloemen?”

Hoewel alle rhododendrons een fabelachtige reputatie hebben met affakkelende bloemblaadjes en diepe groenblijvende bladeren, bestaat er toch veel variatie tussen de 700 soorten. Hoewel “rododendron” Grieks is voor “rode boom”, zijn er vele soorten te vinden die paars, roze en witte tinten hebben.

2009_rhodondendron_postzegel_canadaDe foto’s die op de postzegels staan zijn genomen op de Landbouw en Agri-Food Canada tentoonstelling 2008  in Kentville, Nova Scotia. Ze zijn genomen door postzegelontwerper Isabelle Toussaint bezochten de site.

Om de bloemen in al hun glorie te presenteren was er natuurlijk licht nodig. “Ik had geen zin om gebruik te maken van kunstmatige verlichting omdat ik dan misschien een aantal van de meer opvallende kenmerken zou verliezen”, zegt Toussaint. Gelukkig werkte het weer mee en kon ze haar prachtige foto’s schieten.

Pastel groene bladeren werden digitaal gereproduceerd op de achtergrond. Zo komen de bloemen nog beter uit. Het eindproduct? Verse bloemen zo levensecht dat je ze bijna kunt ruiken als de eerste tekenen van de lente.

Kenmerken
Postzegelwaarden: 2 x $ 0,54
Postzegelformaat: 32.25 mm x 26.25 mm
Design: Isabelle Toussaint Design graphique
Papier: Tullis Russell
Drukker: Lowe-Martin
Druktechniek: Lithography in 6 colours
Oplage: 13.000.000

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)