Liechteinstein - Druckkunst-Kunstdruck - Postzegelblog

Liechteinstein – Druckkunst-Kunstdruck

0

Liechtenstein was het al jaren van plan, maar nu is er 2 maart werkelijk een begin mee gemaakt, een reeks Druckkunst-Kunstdruck. Een nieuwe reeks hoogstaande kunstpostzegels naar originele kunstwerken in verschillende druktechnieken.

Voor de eerste serie ontwierp de kunstenaar Stephan Sude drie motieven in linoleumsnede, gebaseerd op zijn in 1999 gemaakte driedelige houtsnede Leven-liefde-dood.

Op de eerste zegel die in roze is gehouden staat Entfaltung (1,00 Zwitserse frank) en worden vreugde en leven door een meisje voorgesteld, dat de schoonheid van een vlinder bewonderd. De in de grondtonen (groen) uitgevoerde zegel Bewusstsein (1,30 fr.) tekent het verdriet van een jong mens een heel ander facet van het leven. Op de blauwe zegel Erfüllung (2,70 fr.) toont een oudere man die die op zijn vroeger leven terugkijkt.

drukkunst-liechtenstein-2009

Dit is een van de vijf emissies die Liechtenstein 2 maart in roulatie heeft gebracht. Achtereenvolgens de jaarlijkse Europazegel met als het gemeenschappelijke Posteurop thema Astronomie. Op de 1,30 fr.-zegel een zogenoemde Supernova;

astronomie-liechtenstein-2009-postzegel

dan drie zegels gewijd aan Unsere Post: het loket (85 rappen), bestelling (100 rp) en sorteren (130 rp);

onze-postservice-liechtenstein-2009-postzegels200 jaar grondwet (1809-2009) wordt met een 330 rp.-zegel gememoreerd,

200-jaar-grondwet-liechtenstein-2009-postzegel

en tot slot een 1,00 fr.-zegel die de vrijwillige hulpverleningsdienst (Samariter) aan een gewond in beeld brengt. Het is deel twee van de minireeks Freiwillige Aktivitäten zum Bevölkerungsschutz.

vrijwilligers-werk-postzegel-2009-liechtenstein

Deel I was aan de brandweer gewijd.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
LiechtensteinNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.