Bekertoernooi verder als 'Jo Toussaint toernooi' - Postzegelblog

Bekertoernooi verder als ‘Jo Toussaint toernooi’

3

Op zaterdag 7 maart 2009 werd in Velp het Bekertoernooi gehouden. Dit toernooi gaat verder onder de naam Jo Toussaint toernooi. Jo Toussaint heeft een aantal jaren geleden dit toernooi nieuw leven in geblazen. Vandaar dat de Globe “de Vierstroom” aan de KNBF gevraagd heeft zijn naam te mogen koppelen aan het bekertoernooi.

De heer B. Mol (tijdelijk voorzitter) maakte rond de klok van tien uur de naamsverandering bekend en Jo Toussaint even in het zonnetje gezet. Jo was aanwezig omdat hij ook deel zou nemen aan het thematisch gedeelte van het toernooi. Hij was enigszins ontdaan door deze erkenning maar vermande zich uitstekend. Hij won ’s middags  ook nog eens de 1e prijs in het thematisch gedeelte met zijn lezing: “die Quadriga”.

jo-toussaint-toernooi-2Jo Toussaint – 1e prijs Thematisch toernooi

Bij de algemene filatelie ging de heer J. Stroom (Verrassingen bij U.V.-licht) met de 1e prijs naar huis. Tweede in deze categorie werd de heer Ahlers met “Oldenzaal,  mijn stad”. Hij ontving een medaille van de postzegelvereniging de Globe.  De derde kandidaat heeft zich kort voor het toernooi teruggetrokken.

jo-toussaint-toernooiJ. Stroom – 1e prijs algemene filatelie

De 2e prijs bij de thematische filatelie ontving de heer C. Ursem, “de Fascistische Jaartelling”, een medaille van de Globe. Derde werd de heer D. Jimmink, zijn lezing heette “A LA YURI” en de heer P Blok eindigde met “Chronos” als vierde.

De verhuizing van het toernooi naar Velp was in alle opzichten geslaagd. De accommodatie van Hogeschool van Hall Larenstein ligt op een prachtig landgoed en voorziet in alle behoeften. Ruime zalen, prima verlichting, uitstekende presentatie faciliteiten en gratis parkeergelegenheid in overvloed. De organisatie was bij de afdeling Vierstroom van de Globe in goede handen. Alles verliep soepel en bovendien bleek de overgang van de zondag naar de zaterdag een goede greep. Wij schatten het bezoekers aantal op ruim 250 mensen.

Door de aanwezigheid van diverse handelaren, er was een kleine tentoonstelling ingericht, de jeugdhoek van de Globe, een info-stand van de vereniging voor thematische filatelie en de workshop BBE werd het toernooi een filatelistisch evenement met voor elk wat wils. De cursusleiders waren heel tevreden. “Er hadden best nog wat meer cursisten (zeker omdat er vraag naar was om deze cursus eens op een andere dag dan de zondag te plannen) bij gemogen”.

Het is voor de Globe afd. “de Vierstroom” een sprong in het diepe geweest, maar gezien de resultaten, de reacties en de media aandacht gaan we zeker door met het “Jo Toussaint Toernooi”.

Noteer vast in uw agenda. 6 maart 2010 Jo Toussaint Toernooi in Velp. Wij hopen dan ook u te ontmoeten op deze dag.

Postzegelvereniging de Globe afd. “de Vierstroom”,
R.M. ten Hoedt en C. Ursem

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (3) Schrijf een reactie

 • Jos van den Bosch op 11 maart 2009 om 18:34

  Ik kan me nog als de dag van gisteren herrineren dat Jo bij mij thuis binnen kwam en zag hoe ik bezig was met mijn motiefverzameling. Hij was net in de VUT en dacht dat de filatelie wel wat voor hem zou zijn. Maar zo’n motiefverzameling, nee dat was toch wat te veel van het goeie. Hij is een aantal jaren lid geweest van onze club ’t Fakteurke, hier in Klimmen en heeft zich ontwikkeld tot een super filatelist. Met veel goud en zilver behangen, na zijn verhuizing, deed hij z’n intrede in de club van Nijmegen. Daar werd hij prompt voorzitter. Wij hebben hem, als dank voor z’n inzet nog benoemd tot ‘Erefakteur’ Vele malen is het tournooi bezocht door leden van onze vereniging en we hebben zelfs het ‘Mastertournooi’ weggesleept. Niet in het minst door de zeer prettige contacten met Jo Toussaint. De erevermelding “Jo Toussaint Tournooi’ is volkomen terecht, hopelijk slaat een beetje van het enthousiasme voor de filatelie van Jo over op toekomstige deelnemers, dan hebben we nog een paar fantastische meetingen voor de boeg.

 • Albert Haan op 11 maart 2009 om 23:54

  Jo ook vanuit Kerkrade van Harte gefeliciteerd. Eindelijk Ere wie Ere toe komt. We zien ons nog wel.

 • wim goossens op 12 maart 2009 om 09:15

  Jo van harte. Lange tijd heb ik samen met jouw in het bestuur van Noviopost gezeten en heel veel plezier gehad met jouw. Het veranderen van de naam “Bekertoernooi” in “Jo Toussaint toernooi” is een terchte keus voor het vele werk dat jij hiervoor verricht hebt. Ik was er nog bij toen je het op de vergadering in Utrecht aanbood om het in Nijmegen te gaan doen.Ik dank de huidige organisatie voor deze keus en wens hun en alle deelnemers veel succes in de toekomst.
  Namens Noviopost uit Nijmegen:
  Wim Goossens
  secretaris.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)