Noorwegen - Persoonlijke postzegels - Postzegelblog

Noorwegen – Persoonlijke postzegels

5

Noorwegen lanceerde hun eerste persoonlijke postzegels in 2006 met groot succes. De Noorse Post heeft tot nu toe een miljoen gepersonaliseerde zegels afgegeven. De foto’s die de mensen insturen voor de persoonlijke postzegels tonen duidelijk de creativiteit als als ook vaardigheid met een digitale camera. Kinderen, bruidsparen en huisdieren staan bovenaan de Noorse lijst van onderwerpen.

Het gebruik van gepersonaliseerde zegels is niet beperkt tot het grote publiek. Ook de zakelijke klanten van de Noorse Post gebruiken de postzegels ter promotie van hun bedrijf. Toeristische bestemmingen hebben ook de mogelijkheden ontdekt.

persoonlijke-postzegel-2009-noorwegen-standaardVoor de standaarduitgifte is gekozen voor het Leverbloempje. Deze groeit op krijtachtige bodem in zowel naaldbossen als loofbossen. Leverbloempje was lang een bedreigd soort in Noorwegen, maar de nodige aandacht voor minder plukken heeft waarschijnlijk ervoor gezorgd dat dit niet meer zo is.

Kenmerken
Uitgiftedatum: 2 maart 2009
Postzegelwaarde: 4 NK
Fotograaf: Enzo Finger
Print techniek: Offset
Drukkerij: Cartor Security Printing, France

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels NoorwegenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (5) Schrijf een reactie

 • Amber op 9 maart 2009 om 13:43

  Dit is nog eens een persoonlijke postzegel met veel ruimte voor beeld! Daar kan TNT Post een voorbeeld aan nemen!!

 • dolores op 10 maart 2009 om 12:26

  Ik vind m ook erg mooi. Nu doet het leverbloempje het ook wel goed natuurlijk. En als de foto niet helemaal goed past, dan valt het bij deze wel meteen op, dat is bij de Nederlandse minder het geval.

 • Rein op 10 maart 2009 om 13:11

  Ook de Nederlandse vandaag uitgebrachte zelfklevende generieke vast-kader zegels zijn in offset van Cartor S.A.

  De Noorse zijn dus ook zelfklevend! Wie heeft daar goede relaties???

  Dolors,

  hoe is het met de Spaanse “Tu Sellos”???

 • Rein op 10 maart 2009 om 13:14

  @Bate

  De typografie van de 125 jaar etc… is misschien wel bezopen voor slechtzienden – wat een vage letters dankzij de rastering… De letters trillen! Of ligt dat aan mijn verwende ogen?

  Vorig jaar ook al die inktvraat bij Mooi Nederland…

 • dolores op 10 maart 2009 om 14:04

  @Rein, ik heb een leuke ruiling met Spanje, maar ik wil niet meteen gaan zeuren over de Tu Sellos, want dat verzamelt ie niet. Correos aanschrijven wacht ik ook mee, want de beurs redt dat allemaal niet, postzegels, en nieuwe planten voor mn tuin. Om maar niet te spreken over de post: “onverwachtse uitgaven”. In maart, als het tuinseizoen weer begint, hoe verzinnen ze het!!!!

  Paciencia, die tu sellos komen er best wel.:-)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)