San Marino - Keramiek - Postzegelblog

San Marino – Keramiek

0

Om mensen te attenderen op de schoonheid van keramiek heeft de Azienda Autonoma di Stato Filatelica e Numismatica een uitgifte met prachtige afbeeldingen van keramiek uitgegeven.

Keramiek van Libero Cellarosi.

Op de postzegel van € 0,36 staat een amfora in klassieke stijl, volledig handgemaakt op de draaischijf. Het bezit neo-renaissance versieringen en het wapen van de Republiek San Marino. Het werk is 65 cm hoog en heeft een diameter van 84 cm en dateert uit 2001-2002.

2009_keramiek-san-marino-400pLibero Cellarosi is geboren in Faetano in 1945 en begon op zeer jonge leeftijd. Tijdens de zomervakantie, toen hij 9 was, ging hij werken in het LIBERTAS bedrijf, eigendom van de Meloni broers. Daar had hij Oscar Ducci als zijn leermeester. Cellarosi is nu gepensioneerd, maar hij blijft zijn hobby uitoefenen.

Keramiek van Umberto Masi

Op de postzegel van € 0,60 een amfora met een opstaande handgrepen, slang-vormig, met “Saint Marino” en een “Fogliato” decor. Dit werk dateert uit de vijftiger jaren, staat 98 cm hoog.

2009_keramiek-san-marino-umberto-masiUmberto Masi werd geboren in 1930 en is een autodidact. Na de eerste jaren van de middelbare school ging hij werken bij de “L. Masi “maatschappij en had uitzonderlijke leerkrachten zoals Achille Wildi en Giuseppe Fiumi uit Faenza, met wiens dochter Franca hij ging trouwen.

Keramiek van Giorgio Monti

De vaas afgebeeld op de € 0,85 postzegel is versierd met spiralen geïnspireerd door de Faience stijl, met een zwart-oranje achtergrond. De vorm is Etruskisch. Het werk wordt gekenmerkt door vier medaillons met de drie torens en het wapen van de Republiek. Dit werk dateert uit 1999, en wordt gezien als een uniek van deze kunstenaar. Het is 38 cm hoog en heeft een diameter van 27 cm.

2009_keramiek-san-marino-libero-cellarosiGiorgio Monti werd geboren in Faenza in 1933 en behaalde het diploma van Master in Kunst van het “Ballardini” Instituut onder leiding van Tonito Emiliani en Angelo Biancini. Hij kwam in San Marino in 1951.

Kenmerken
Uitgiftedatum: 20 februari 2009
Design: Mariella Antomelli
Postzegelwaarden: € 0,36 – 0,60 en 0,85
Postzegelformaat: 40 x 30 mm
Perforatie: 13 1/4 x 2
Oplage: 90.000 sets
Printtechniek: Offset
Drukker: Cartor Security Printing

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)