Slovenië - Een kus - Postzegelblog

Slovenië – Een kus

1

Morgen is het Valentijnsdag, in de aanloop daar naar toe een postzegel waarop de kus centraal staat!

Een kus. Eigenlijk zo’n alledaags begrip. Maar ook iets wat respectvol, mysterieus, gewenst of  soms zelfs verboden is. Waarom is een kus één van de meest magische en tevens ook meest natuurlijke dingen tegelijkertijd? Al uit de overleveringen weten we dat een kus uitgelegd werd als iets glorieus.Maar ook vaak in verband met de goden en het lot.

Via de mond halen we adem, maar ook geven we en accepteren een ziel. Symbolisch doen we dat door een kus. Op deze manier krijgen we eeuwige verbintenis met het goddelijke of van alleen de uitwisseling van onze ziel, met een geliefde.

slovenie-2009-kus

Pasgetrouwden bevestigen hun huwelijk, door een kus, wat betekent dat ze elkaar zielen verbinden  voor de eeuwigheid. Een kus is niet alleen een teken van liefde of erotiek, maar vaak een teken van respect en verbondenheid.

Vaak willen we wel iemand een kus geven, maar kan dat niet omdat hij/zij te ver weg is. De Sloveense post heeft daarom deze postzegel uitgebracht. Omdat je met deze postzegel ook aan iemand ver weg warmte en vriendelijkheid kan overbrengen.

Kenmerken
Uitgiftedatum: 30 januari 2009
Postzegelwaarden: € 0,27
Postzegelformaat: Hart in een vierkant van 44,00 x 44,00 mm
Design: Gorazd Učakar
Druktechniek: 4-kleuren offset
Papier: kanselier 102 g/m2
Drukkerij: delo Tiskarna, D. d., Ljubljana

Bron: Sloveense Post

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
SloveniëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)