Dagpauwoog eerste van serie 'Vlinders van Nederland' - Postzegelblog

Dagpauwoog eerste van serie ‘Vlinders van Nederland’

13

dagpauwoogrups-2009Het lijkt wel het verhaal van het lelijke eendje, wat uiteindelijk een prachtige zwaan wordt. Zo is het ook met de Dagpauwoogrups. Zwarte rupsen met een soort stekels en vele witte puntjes op hun lijf. Maar na het ontpoppen komt er een prachtige vlinder uit. Misschien wel één van de bekendste van Nederland. En deze prachtige vlinder is gelijk de eerste in de reeks ‘Vlinders van Nederland’ die TNT Post in samenwerking met de De Vlinderstichting uitgeeft.

Zoals op deze, uitvergrootte, postzegel te zien is, is de Dagpauwoog écht een schitterende vlinder.

persoonlijke-postzegel-dagpauwoog-2009

Het leuke van de introductie nu, was dat TNT Post de vlinder koppelde aan het moment Valentijn. Liefde, verliefd worden en ‘vlinders in je buik´ horen bij dit moment. In de Valentijns-emailnieuwsbrief werd er onderstaand stukje aan gewijd.

vlinders-in-uw-buik-nieuwsbrief-tnt-post-feb-2009Op de 25e februari neemt Vlinder Medina Kamerling (3), dochter van Isa Hoes en Antonie Kamerling het eerste officiële exemplaar van de postzegels in ontvangst uit handen van Katja Veen, Manager Consumentenmarkt bij TNT Post. Deze happening vindt plaats in het Vlinderpaviljoen van Artis Zoo. Vanaf diezelfde dag zullen de postzegels ook op alle TNT Postkantoren verkrijgbaar zijn.

persoonlijke-postzegel-vel-dagpauwoog-2009Maar het blijft niet bij deze ene postzegel met de Dagpauwoog. Als je écht fan bent van vlinders kan je inschrijven voor een serie van 2,5 jaar. Maandelijks krijg je dan 2 postzegelvellen en bijpassende bewaarbladen met interessante informatie en mooie foto’s.

We houden je op de hoogte als er meer vlinders op een postzegel gaan zitten ;)

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels Nederland VlindersNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (13) Schrijf een reactie

 • Stewie op 13 februari 2009 om 20:50

  Hou ons alsjeblieft niet op de hoogte van deze geldklopperij!
  Na DAFjes, voetballers en bloemetjes komen ze nu weer met vlindertjes. En over een paar maanden? Mischien komen ze dan wel met vogeltjes. Een motief dat veel mensen verzamelen, dus daar is geld mee te verdienen.
  Oh wacht, vogeltjes zijn er al in zo’n persoonlijk prestigeboekje!

 • XXX op 13 februari 2009 om 21:25

  TNT Post maakt er nu een Vlinderpoepje van

 • Albert Haan op 14 februari 2009 om 13:25

  Laat zulke berichten wel door op het Blog. @ stewie, je hoeft ze toch niet te verzamelen.
  Ik ken genoeg mensen die vlinders op postzegels verzamelen.
  Ik hoop dat TNT eens uitkomt met beroemde glas in lood ramen, kijk daar hou ik nou van.

 • Rein op 15 februari 2009 om 02:24

  n dit forum maar ook in andere Nederlandse fora wordt regelmatig geschermd met het argument dat postzegels geen postzegels zijn als ze niet algemeen verkrijgbaar zijn.

  Het staat niet in de FIP tentoonstellingsreglementen en ook niet in de Ethische Code van de Wereld Postvereniging. Althans:

  Philatelic code of ethics
  2004 Bucharest Congress Recommendation C 26/2004

  4

  For each issue of postage stamps, administrations shall ensure that these are printed in sufficient quantity to meet potential operational requirements and foreseeable philatelic needs. In employing cancellation dies, handstamps and cachets for special occasions or events, administrations shall ensure that a sufficient quantity of philatelic products is available to meet requirements.

  Although administrations may not be able to make every stamp issue available from every outlet, they must nonetheless make sure that their customers and philatelists are well-informed at all times where each postage stamp issue is available for postal and philatelic purposes.

  Dit kun je en mag je interpreteren als dat een postzegel die – in het uiterste geval – slechts via de Collect Club verkrijgbaar is maar wel dat netjes de klanten en filatelisten over het waar verkrijgbaar zijn zijn geinformeerd, dat we dan rustig over postzegels kunnen praten, omdat gewoon is voldaan aan de Ethische Code!

  Alle Nederlandse postzegeluitgiften zowel voordeur- als achterdeur- zijn de steeds conform de richtlijnen van de UPU uitgebracht!

  Dus, kopen die Vlinders! laat de Ethische Code je er niet van weerhouden!

 • paul op 17 februari 2009 om 09:46

  Natuurlijk moet je wel vermelden dat TNT dit soort zegels uitgeeft.
  Nu vastleggen wat er uitgegeven wordt is van wezenlijk belang voor later. En later kan volgende week of maand zijn, maar ook over twintig jaar.
  Ieder persoon kan zelf uitmaken of hij/zij deze zegels koopt, of in abonnement neemt. Leuk om te sparen, leuk om te gebruiken als frankeermiddel. En over leuk kunnen de meningen verdeeld zijn.

 • paul op 17 februari 2009 om 09:54

  Het abonnement gaat kosten ruim 454 euro over de volle looptijd.
  (2½ jaar = 30 maanden à E 15,- p/mnd + beginvel ad E4,40).
  De totale frankeerwaarde is E 268.40.
  Het verschil tussen beide omvat kosten voor verzamelbladen, album, verzendkosten en verzamelplezier.

 • paul op 17 februari 2009 om 09:58

  Ik kan nu nog niet iets vinden over een deel van de opbrengst van de verkoop van de velletjes dat naar de Vlinderstichting zou gaan.
  Het ligt voor de hand dat zij wel een deel zouden krijgen, maar er is geen officiële uitspraak daar over te vinden.
  Wie weet iets meer?

 • Kees op 20 februari 2009 om 21:38

  Waar maken jullie je druk om, je bent toch zo vrij (als een vlinder) om een abonnement af te sluiten of niet?! Je bent niks verplicht, zeur dus niet.

 • Arie op 23 februari 2009 om 18:09

  Fantastisch initiatief van TNT Post deze abonnementen op deze zeer schaarse en bovenal prachtige postzegelvellen!

  Je kunt als verzamelaar dit natuurlijk negeren en gewoon een standaard TNT postzegels kopen op het postkantoor, waar over het algemeen meer dan 1 miljoen stuks van worden gemaakt.

  Ik ben benieuwd welke postzegels over een tiental jaren meer gaan opbrengen….

 • Arie op 23 februari 2009 om 18:13

  Wat ik nog vergeten ben op te merken: het zal wel leuk zijn als er net zoals de ‘Canon van Nederland’ serie er ook weer abonnementen komen op postzegelvellen met 2 verschillende postzegels op 1 vel, of misschien wel 10 verschillende op 1 vel!

 • Arie op 23 februari 2009 om 18:22

  Het leuke van de Canon serie is dat er telkens 4 verschillende combinaties van elk 2 zegels kunnen worden gemaakt per vel….

  2 verschillende paren horizontaal en ook 2 verschillende paren verticaal!

  Dit maakt deze serie toch wel het meest verzamelwaardig, naast het feit dat er slechts 2500 vellen van ieder vel zijn uitgegeven!

 • Christa op 7 april 2010 om 18:28

  Wie o wie kan mij helpen aan 2 velletjes van deze postzegels!? Ik zag ze een aantal weken geleden nog op de TNT post site staan in de webshop, maar nu ik ze wilde kopen staan ze er niet meer op!
  Ik wil ze gaan gebruiken voor mijn verhuiskaarten, wat ik erg leuk zou vinden omdat ik op een vlinderstraat ga wonen!

 • Gerko op 7 april 2010 om 19:18

  @Christa,
  Ik heb ze net nog op Ebay zien staan voor EUR. 4.95 per vel. Je bent natuurlijk wel iets duurder uit (komen ook nog verzendkosten bij), maar bij TNT betaal je ook administratiekosten als je voor minder dan EUR. 15 bestelt….

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)