Monaco - 50 jaar Barbie - Postzegelblog

Monaco – 50 jaar Barbie

0

Op 9 maart 2009 is het precies 50 jaar geleden dat de eerste Barbie het levenslicht zag. Sinds het ontstaan van Barbie in 1959 zijn er wereldwijd meer dan een miljard Barbie poppen verkocht. Op deze postzegel is een Barbie te zien uit 1997, gekleed door Christian Dior voor zijn 50ste verjaardag. Deze barbie, maar ook vele anderen kunnen bewonderd worden in het New National Museum in Monaco.

Barbie is vernoemd naar het koosnaampje van de dochter van Ruth Handler (één van de oprichters van Matel), omdat zij de inspiratiebron voor de pop was geweest. Barbies volledige naam is Barbie Millicent Roberts (naar het reclamebureau Carson and Roberts dat toentertijd een grote rol speelde in de promotie van Barbie).

Kenmerken
Postzegelwaarde: € 0,88
Ontwerp: Teamote
Postzegelformaat: 30 x 40 mm
Druktechniek: heliogravure

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
MonacoNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel