Er zijn sportzegels en sportzegels - Postzegelblog

Er zijn sportzegels en sportzegels

1

kampioenschappen-skien-val-disere-2009-frankrijk-postzegelSport is nu niet bepaald een thema dat het minst wordt verzameld. Er zijn echter sporten en sporten. De een verzamelt alleen balsportzegels, de ander wielrenzegels en weer een ander voetbal. Ik heb een collega gehad die OS-zegels verzamelde, maar dan alleen van landen die ook Olympische Zomer- en Winterspelen organiseerden.

Welke thema’s je echter ook verzamelt, je moet altijd op het vinkentouw zitten,, want ergens verschijnen wel zegels die voor jouw gading zijn. Zo kunnen we nu alweer enkele sportuitgiften noteren. Canada is volgend jaar gastland van de Olympische Winterspelen en de Paralympic Winterspelen. Beide worden in Vancouver gehouden. Op 13 januari werd al postaal aandacht gevraagd voor deze winterspelen met vijf zegels in een strip met daarop curling, snowboard, freestile skiing, bobslee en ijshockey. Eerder werd hier op de Postzegelblog al aandacht aan besteed.

In Zagreb hebben ze een sportpaleis gebouwd die te vergelijken is met de Arena in Amsterdam. In dat paleis is van 16 januari tot en met 1 februari het 21e WK-handbal (heren) gehouden. Kroatië gaf ter gelegenheid van dit WK 16 januari een 3,50 hrk-zegel (met tab; oplage 200.000) uit waarop het logo.

21e-kampioenschappen-handbal-kroatie

Kroatië veroverde in het verleden de volgende medailles: goud in 1996 op de OS-spelen in Atlanta en goud in 2004 in Athene, goud in 2003 in Portugal (WK), zilver op het WK in IJsland (1995) en Tunis (2005), brons in 1994 in Portugal en zilver bij de EK (2008) in Noorwegen. Helaas werd Kroatië dit jaar door Frankrijk verslagen en haalde derhalve zilver.

Nog een wintersportemissie. Frankrijk laat postaal de Championnats du monde FIS de ski alpin Val d’Isère 2009 (2 tot en met 15 februari) niet aan zich voorbijgaan. Op 2 februari verscheen een velletje met vijf 0,55 €-zegels waarop skiërs in actie zijn (oplage 2,100.000 velletjes). Voor de liefhebbers: de voorverkoop was in Val d’Isère (31 januari) en Albertville (31 januari en 1 februari).

kampioenschappen-skien-val-disere-2009-frankrijk-postzegelvelletje

Tsjechië komt 11 februari met een 18 czk-zegel om het wereldkamioenschap Nordic-skiën te onderstrepen , dat 18 februari tot en met 1 maart in Liberec wordt gehouden.

nordic-ski-tsjechie-2009-20090211

Zwitserland attendeert 5 maart al op het WK-ijshockey met een zegel van 100 rappen. Van 24 april tot en 10 mei zullen zestien landen in Bern en Zürich-Kloten om de titel strijden.

iihf-world-championship-switzerland-2009

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Canada Frankrijk Kroatië Tsjechië ZwedenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.