Verenigde Staten - Edgar Allen Poe - Postzegelblog

Verenigde Staten – Edgar Allen Poe

2

De Britse auteur Sir Arthur Conan Doyle noemde hem ooit ’the supreme original short story writer of his time’. Hij doelde daarbij op schrijver en dichter Edgar Allan Poe, wiens 200e geboortedag (1809-1849 ) door de VS op 16 januari werd herdacht met de uitgifte van een 42c-portretzegel.

“Het is ironisch dat een man die geconfronteerd werd met eenzaamheid, armoede en wanhoop zo lang na zijn dood, al zo langdurig en door heel veel mensen geliefd is, ‘zei US Postal Service Raad van Bestuur-lid Katherine C. Tobin bij de uitgifte van de postzegel. “Hij was de grondlegger van detective-verhalen en verheeft literaire kritiek tot een kunstvorm. Poëzie was echter zijn echte passie. Zijn werken zijn in elke vorm te vinden in toneelstukken, films, musicals, opera’s, symfonieën, opnamen, strips, cartoons, televisie, beeldhouwwerken, schilderijen en nog veel meer.”

edgar-allan-poe-postzegel-2009

Kenmerken

Uitgiftedatum: 16 januari 2009
Postzegelwaarden: $ 0,42
Schilderij: Deas

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Verenigde statenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel