Postzegels met een gedicht, het vervolg… - Postzegelblog

Postzegels met een gedicht, het vervolg…

0

6-gedicht-op-postzegel-gedichtendag-postzegelblog-royal-mail-ts-eliotGisterenmorgen daagde ik de lezers van de Postzegelblog uit. In het artikel naar aanleiding van Gedichtendag toonde ik een aantal postzegels met een gedicht erop en riep de lezers op om ons er nog meer te sturen. De eerste reactie volgde al snel. Toon Oomens stuurde ons deze prachtige zegel. Een gedicht, in een boek op, een postzegel.

Toon schreef ons dat de Royal Mail deze postzegel in 2001 uitgaf. Het gedicht “The Ad-dressing of Cats” is in zijn geheel op de postzegel afgedrukt. De dichter is T.S.Eliot (1888-1965) die in 1948 de Nobelprijs voor Literatuur kreeg.

Kort nadat we de aanvulling van Toon ontvingen, kregen we ook een enthousiaste reactie van Arjan Keppel. Nadat hij het artikel las, ging hij direct op zoek naar Britse zegels met gedichten erop. Arjan meldde dat er in de loop van de tijd veel dichters zijn afgebeeld, maar niet zoveel zegels met daadwerkelijke gedichten erop of een zinsnede ervan. Toch vond hij een paar mooie exemplaren.

7-gedicht-op-postzegel-robert-burns-gedichtendag-postzegelblog

De toelichting van Arjan:

‘Als eerste hebben we de Schotse dichter Robert Burns. Dit jaar wordt zijn 250ste geboortejaar gevierd, dus er is veel materiaal in omloop. Alle zegels die dit jaar werden uitgegeven, zijn rechtstreeks gebaseerd op een eerdere serie uit 1996, om ontwerpkosten te besparen. Ik vind het dan ook leuker om eentje van die originele serie te laten zien, de 19p met de beginregel van “To a Mouse”.’

8-gedicht-op-postzegel-edward-lear-gedichtendag-postzegelblog

Over deze zegel schreef Arjan:

‘De eerste keer dat er een gedichtregel gebruikt werd op een Britse zegel was in 1988. Op 6 september van dat jaar werd een serie uitgegeven ter ere van Edward Lear. Op de 35p staat een regel uit een van zijn limericks.’

En ook Arjan stuurde ons de mooie zegel met het gedicht “The Ad-dressing of Cats”. De zegel is er één uit een serie van zes uitgegeven ter ere van 100 jaar Nobelprijs. Voor de zes zegels uit de set werd telkens een andere druktechniek gebruikt. Voor de 45p zegel, de categorie literatuur, werd microdruk toegepast.

Willem Hogendoorn stuurde een tweetal reacties op mijn artikel van gisteren, maar de zegels waar Willem naar verwees zijn niet helemaal wat ik zocht. Van Annie M.G. Schmidt ben ik een groot fan. De zegels die Willem noemde zou ik mooi in een artikel over haar kunnen gebruiken.

Toon, Arjan en Willem, bedankt voor jullie enthousiaste bijdragen!

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Groot Brittannië Boeken NobelprijswinnaarsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Jacqueline van der Pas spaarde in haar jeugd fanatiek postzegels en schrijven is haar passie.

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)