Willem’s levensloop - Postzegelblog

Willem’s levensloop

3

postzegel-schoonhovenEen kleine twee weken geleden deden we een oproep op de Postzegelblog voor beeldverhalen. Nog geen paar uur later stuurde Willem Hogendoorn zijn verhaal in. Hij had het ooit al gemaakt voor de jeugdclub van de Leidsche Vereeniging voor Postzegelverzamelaars en het lag dus al klaar. De jeugdleden moesten er toen de postzegels bij zoeken. Gelukkig gaf hij ons wel de bijbehorende postzegels door. Geniet van Willem’s levensloop.

Op 26 maart 1955 werd ik geboren onder de rook van Schoonhoven, een klein stadje in Zuid Holland dat al vanuit de middeleeuwen bekend staat vanwege haar zilverindustrie.

Mijn ouders kwamen allebei uit een boerengezin, wat inhield dat ik in mijn jeugd veel tijd tussen de koeien doorbracht. Mijn vader werd daarna controleur van kaasproducten.

nvph-1052-dubbele-koenvph-1231-kaas-ei-postzegel

Op 4 jarige leeftijd ging ik naar de kleuterschool en mijn eerste tekening moet er ongeveer uitgezien hebben als op deze postzegel. Toen ik zes jaar was ging ik naar de Lagere School en gezien de geloofsovertuiging van mijn ouders werd dit de School met den Bijbel.

nvph-851-kinderpostzegel-1965nvph-820-bijbelgenootschap-1964

Hier leerde ik lezen en schrijven en in de pauze speelden we op het schoolplein het spelletje “boter kaas en eieren.

nvph-1437-kinderzegel-1989nvph-1039

Geld om op vakantie te gaan was er niet, dus tijdens de zomervakantie hield ik mij bezig met voetballen en ‘s winters kon ik in de polder lekker schaatsen.

nvph-1103-kinderzegel-1976nvph-1261

Als men in die tijd vroeg wat ik later wilde worden, dan antwoordde ik altijd: politieagent, want het leek me leuk om met een politiepet op rond te lopen.

nvph-1343-kinderzegels-1985

Deze droom kwam uit en op 18-jarige leeftijd werd ik politieagent. Ik kreeg verkering met een meisje uit Leiden. Zij heeft dezelfde voornaam als een vroegere Koningin, namenlijk Wilhelmina.

postzegel-leiden-2006-nvph-2413nvph-265-crisiszegels

Mijn schoonvader werkte als technisch opzichter op paleis Huis ten Bosch. Hij zag daar o.a. onze Kroonprins WillemAlexander opgroeien.

nvph-1224-huis-ten-boschnvph10201

We trouwden en de ooievaar kwam tweemaal langs om onze dochters Marleen en Annet af te leveren. Marleen studeert momenteel Nederlands op de Universiteit van Leiden.

nvph-1985nvph-1066-400-jaar-leidse-universiteit

Annet is meer muzikaal en speelt een muziekiunstrument. Beide kinderen zijn gek op dieren en daardoor hebben we al drie honden en drie katten gehad.

nvph-1540-kinderzegels-1992nvph-814-poezen-postzegels-zomerzegels

Mijn ouders zijn beiden overleden. Mijn vader verzamelde postzegels.

nvph-1987-rouwzegelnvph-1311-1984-filacento

Hij interesseerde mij ook voor deze hobby. Hij zou trots geweest zijn als hij geweten had dat ik later voorzitter zou worden van de Leidsche Vereeniging van Postzegelverzamelaars. Deze vereniging bestond in 2005 65 jaar en ik werd er ook nog leider van de postzegeljeugdclub.

nvph-2209nvph-1201-filatelie-1980

Maak ook jouw beeldverhaal van postzegels en stuur dit naar info(at)postzegelblog.nl. Lees voor ideeën het artikel ‘Maak een beeldverhaal van postzegels‘.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Willem Hogendoorn spaart de thema’s Leiden en politie en is erelid van de Leidsche Vereeniging van Postzegelverzamelaars.

Tags bij dit artikel

Reacties (3) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)